DEM Parti'nin İstanbul adayı Başak Demirtaş mı olacak?

DEM Parti'nin İstanbul adayı Başak Demirtaş mı olacak?
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayları partilerde açıklanmaya devam ederken, DEM Parti'nin göstereceği aday Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş olduğu iddia edildi.

2024 yerel seçimlere sayılı günler kala partilerin adayları her geçen gün açıklanmaya devam ediyor. AK Parti ve CHP'nin İstanbul adaylarını açıklamasının ardından gözler DEM Partiye çevrildi.

31 Mart 2024 yerel seçimlerine 69 gün kala DEM Parti'nin CHP ile ortak aday mı çıkaracağı ya da bireysel olarak mı aday çıkaracağı konuşulurken ortaya dikkat çeken bir iddia atıldı. Buna göre DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olarak eski HDP eş başkanı olan ve şuan Edirne Cezaevi'nde tutukluğu bulunan Selahattin Demirtaş'ın eşi Bahar Demirtaş'ın düşünülüyor.

selahattin-basak-demirtas.webp

Başak Demirtaş İstanbul'dan aday mı olacak?

Bir araştırma merkezinin Başak Demirtaş ile ilgili söylentilerin ardından 9-12 Ocak 2024 tarihlerinde yaptığı ankete göre İstanbul seçmenlerine iki soru yöneltildi. Buna göre sizce DEM Parti İstanbul için aday çıkarmalı mı? sorusuna %69.6'sı çıkarmalı, %33.5'i çıkarmamalı geri kalanı ise bilmiyorum diyerek yanıt verdi.

Ankete katılanlara diğer soru olarak DEM Parti İBB Başkan adayı kim olmalı? sorusuna ise katılımcıların %34.3'ü Başak Demirtaş, %26.5 Sırrı Süreyya Önder, %9.4 ise Osman Baydemir olduğu belirtildi.

237042.jpg

Başak Demirtaş adaylığa sıcak baktı

Seçmenlere sorulan İstanbul'un DEM Parti adayının Başak Demirtaş olmasını düşünenlerin çoğunlukta olduğu görülürken, iddiaların kaynağı Başak Demirtaş ilk kez konuştu. Demirtaş, DEM Parti'den herhangi bir öneri gelmediğini ama halk isterse partimiz uygun görürse düşünebiliriz" dedi.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.