İlber Ortaylı, Meloni'nin İstanbul ziyaretinde dikkat çeken ayrıntıları paylaştı

İlber Ortaylı, Meloni'nin İstanbul ziyaretinde dikkat çeken ayrıntıları paylaştı
Geçtiğimiz günlerde Türkiye'ye gelen İtalya Başbakanı Meloni'ye İlber Ortaylı eşlik etmişti. O ziyaretin ardından Ortaylı'dan Meloni hakkında ilk düşünceleri paylaştı.

Geçen hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan ile resmi temaslarda bulunan İtalya'nın ilk kadın başbakanı Georgia Meloni, görüşmeden önce İstanbul'un tarihi mekanlarını ziyaret etmişti. Başbakan Meloni'ye Prof. Dr. İlber Ortaylı'da eşlik ederek Kapalıçarşı'da gezinti ve tarihi bilgiler vermişti.

Kısa ziyaretin ardından İlber Ortaylı, İtalyan başbakanı ile ilgili yaptığı ziyaret ve gözlemlerini ilk kez açıkladı.

"Meloni çok hanımefendi ve mütevazı bir kadın"

Prof. Dr. İlber Ortaylı'ya İtalya Başbakanı Meloni hakkında; "Son derece sempatik bir hanımefendi, mütevazı da. ‘Sigara içebilir miyim’ diye sordu. Bu da bir zarafet göstergesi. Yaşına göre çok genç görünüyor. Çocuksu bir yüzü var. Cana yakın bir kişiliği var. Lisan da biliyor. Halkla teması olan biri. Zaten İtalya Başbakanı öyle olur. Hiç kendini beğenmişliği yok. Ne bir garsona ne polis memuruna ne kendi heyetine ne de karşılayanlara karşı tevazusunu eksik etti. Herkese karşı kibardı." dedi.

gebfv0yw8aaqol8.png

"İtalyanlar kabak sevmez"

İlber Ortaylı, Kapalıçarşı'da ziyareti sırasında Meloni'ye tatlı ikram edildiğini ve sütlacı çok sevdiğini ifade etti. Esnafların misafirperverliği ve çok sayıda yemeği İtalyan başbakanına denetmek istediklerini söylerken, gelen kabak tatlısına dokunmadığının altını çizdi.

Ortaylı "Kabak tatlısına hiç dokunmadığını fark ettim. Çünkü İtalyanlar pek kabak sevmezler." diyerek geçirdiği iki saati özetlemiş oldu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.