Ayfer Kaynar: Beton aşkına dur diyelim!

Ayfer Kaynar: Beton aşkına dur diyelim!
Ataköy 1. Kısımda ‘Turizm Merkezi’ sınırları içerisinde yer alan 564 Ada'nın, askıya çıkan planlarına sert tepki gösteren Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kaynar, “Gelin bitmeyen bu beton aşkına hep birlikte dur diyelim” dedi

Ataköy 1. Kısımda ‘Turizm Merkezi’ sınırları içerisinde yer alan 564 Ada'nın; Konut Alanı, Park Alanı, Trafo Alanı ve Otopark Alanına alınarak askıya çıkarılmasının mevcut yeşil alanın betonlaşmasını sağlayacak bir planlama olduğunu vurgulayan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği, vatandaşlardan topladıkları 2 bini aşkın imzalı itiraz dilekçeyi ilgili kurumlara teslim etti. 30 Mayıs’a kadar askıda kalacak olan planlarla ilgili Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği dışında Mimarlar Odası ve Demokrat Parti Bakırköy İlçe Başkanlığı’nın da Kültür ve Turizm Bakanlığı’na dava açacakları belirtirken, Ataköy planlarının bozulması için yapıldığı iddia edilen plan değişikliğine, tüm sivil toplum kuruluşlarının, Bakırköylülerin ve özellikle CHP’li İBB ve ilçe belediyesinin sahip çıkması gerektiği vurgulandı. 


Turizm alanı oldu

İmar değişikliğini kapsayan 564 ada 14 parselin, geçmişte imar artığı olarak parsellendiğini, Emlak Bankası’nın kapatılmasıyla arsanın TOKİ’ye devrolduğunu, TOKİ’nin de Turistik Otel yapılmak üzere 2004 yılında arsayı sattığını ve sonrasında arsanın bir şirket tarafından satın alındığını belirten Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Prof. Dr. Ayfer Kaynar, 2007 yılında da arsanın imar durumunun Turizm Alanı’na çevrildiğine dikkat çekti. Turizm Alanı’na çevrilen alanla ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı yapıldığını ve  serbest bırakılan yükseklikle birlikte, 50’ye yakın ağaç bulunan park özelliğindeki arsaya gökdelen için onay verildiğini de hatırlatan Kaynar, o dönemde yaptıkları itirazlar ve açtıkları dava sonucunda “Şehircilik ve planlama ilkeleri ile kamu yararına aykırı” olduğuna hükmedildiğini söyleyerek, şimdilerde imar değişikliğinin o dönemde yapılamayanı yapmak olduğunu söyledi. 


Mahkemeye verecekler

Aradan geçen 15 yılın ardından betonlaşma aşkının ve Ataköylülerin nefes aldıkları yeşil alanları imara açma sevdasının bitmediğini söyleyen Prof. Dr. Ayfer Kaynar, “Gelin bitmeyen bu beton aşkına hep birlikte dur diyelim” dedi. Konuyla ilgili görüş bildiren Demokrat Parti Bakırköy İlçe Başkanı Necmettin Dönmez ise Türkiye'nin ilk büyük toplu konut projesi olarak 1952’de Menderes zamanında hayata geçirilen Ataköy Projesi’nin sahibi olduklarını, sahip çıkmaya da devam edeceklerini ve söz konusu plan değişikliğini mahkemeye talıyacaklarını ifade etti. MHP Bakırköy İlçe Başkanı Turgut İnan da konuyu mahkemeye taşıyacağını ifade ederken, DEVA Partisi ve Zafer Partisi İlçe başkanlıklarının da itiraz dilekçelerini imzaladığı belirtildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.