Baba oğul yan yana gömüldüler…

Baba oğul yan yana gömüldüler…
Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden H. Ateş Ünal Erzen son yolculuğuna uğurlandı.

ÖZEL HABER/ Selvi Sarıtaç- Bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden H. Ateş Ünal Erzen son yolculuğuna uğurlandı. 2004-2014 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yapan, Galatasaray’ın eski yöneticilerinden H. Ateş Ünal Erzen için başkanlığı döneminde ilçeye kazandırdığı eşsiz eserlerden biri olan Leyla Gencer Opera ve Sanat Merkezi önünde veda töreni düzenlendi. Törenin ardından Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından önceki yıl 43 yaşında hayatını kaybeden oğlunun yanına defin edilen Ünal Erzen’in ardından, ’Bakırköy halkı olarak ne seni, ne de bıraktığın eserleri unutmayacağız’ yazılı pankartlar kaldı…

2004-2014 yılları arasında Bakırköy Belediye Başkanı olarak görev yapan, Galatasaray’ın eski yöneticilerinden H. Ateş Ünal Erzen, önceki gün bir süredir tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. 'Cumhuriyet Rüyası' diyerek inşa ettirdiği Leyla Gencer Opera Solunu önünde düzenlenen veda törenin ardından, öğle namazına müteakip Teşvikiye Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından, önceki yıl 43 yaşında hayatını kaybeden oğlu Cem’in de ebedi istirahatgâhı olan Zincirlikuyu Mezarlığına defnedildi.


TÜRK SİYASETİ BİR DUAYENİ YİTİRDİ

Çok sayıda kişinin katıldığı cenaze törenin de konuşan eşi Meltem Ünal Erzen,”Bakırköy Babasını kaybetti” dedi. Eşi Ünal Erzen’i zeki, çalışkan, beyefendi, gustosu olan zarif bir insan olarak tarif eden Meltem Ünal Erzen, “Türkiye önemli bir duayeni yitirdi. Sosyal belediyeciliğin duayeni, siyasete kalite getiren insan, örnek bir başkan, örnek baba, örnek bir eş, Atatürkçü, çağdaş, kadın haklarına ve kadına saygılı, tanıdığım en centilmen insandı” dedi.

Törenin Leyla Gencer Opera Salonu’nda yapılması için rica ettiğini, çünkü buranın kendileri için çok kıymetli olduğunu söyleyen Meltem Ünal Erzen,
EN BÜYÜK HAYALİ BAKIRKÖY FİLARMONİ ORKESTRASIYDI
Ateş Başkanın Leyla Gencer Opera Salonu için çok emek verdiğini, projesinden son tuğlasına kadar gece gündüz inşaatın başında beklediğini söyleyen Ünal Erzen, konuşmasına şöyle devam etti.

”Sanatı ve sanatçıyı çok severdi. İlk tanışmamızda heykeltıraş olmamdan çok etkilenmişti. Tüm sanat kollarının destekçisiydi. En büyük hayali Bakırköy Filarmoni Orkestrası kurmak ve burada uluslar arası operalar sahneletmekti ama olmadı... O kadar ince düşündü ki bu bina ile ilgili Avrupa'da akustik yapacak koltuk örnekleri bulup ülkemizde çok ucuza mal ettirmişti. 9 Haziran 2012 de temel atma töreni yapılan Leyla Gencer Opera Merkezi ile ilgili anısını da anlatan Ünal Erzen, “Sabah inşaat alanına ailece geldik. Bakırköy’e bolluk bereket getirsin diye çocuklarımızla birlikte cebimideki bozuk paraları harcın içine attık.”


SENİ ÇOK SEVİYORUM ATEŞ….

“Bizimle tatile bile gelmezdi. Hep çalışırdı hep çalışırdı” diyen Meltem Ünal Erzen, “Gerek Reno, gerek Galatasaray ve gerekse belediye başkanlığında, ülkemize katkıları devasal boyuttaydı. Biz birbirimizi çok sevdik. O çocuklarını çok sevdi. Onsuz hayat nasıl geçer biliyorum Seni çok seviyorum Ateş” diyerek göz yaşları içinde konuşmasına son verdi.

GENÇ BAŞKANIN KONUŞMASI DUYGULANDIRDI

Gençlik Kolları’ndan gelerek son kongrede CHP Bakırköy İlçe Başkanı seçilen Gizem Başaran Arslan, gençlik kollarındayken kendisini Ateş Ünal Erzen’le çalışma fırsatı bulan şanslı insanlardan biri olarak gördüğünü söyleyerek, o dönemde sadece Bakırköy’ün değil, bir çok ilçenin etkinliklerinin belediyeleri tarafından ne isterlerse diye düşünmeksizin yapıldığını belirtti.
Ateş Başkanın kendilerini can kulağı ile dinlediğini, sonrasında kendi vizyonunu yansıtarak düşüncelerini aktardığını sözlerine ekleyen Başaran Arslan, “Bu gün burada, bu kürsüde ilçe başkanı olarak kendisinden öğrendiğim vizyonla sesleniyorum. O dönem yol arkadaşlarım ve benden önceki gençlik kollarımızın da kürsüde konuşma hakkı olsaydı eminim benden fazlasını anlatırdı. Tüm genç arkadaşlarım adına, hem Bakırköy’e hem de bize kattığı babacan vizyonuna binlerce kez teşekkür ediyorum. Türk siyaseti, gerçekten çok vizyoner, önemli kibar ve nafi birini kaybetti ama bıraktığı eserleriyle onu sonsuza dek yaşatacağız” diyerek konuşmasına son verdi.
2019 yerel seçimlerinde İYİ Parti’den belediye başkan adayı olan Ateş Ünal Erzen’i, siyaseten değil ilçenin bir sakini olarak yakından takip ettiğini söyleyen İYİ Parti Bakırköy İlçe Başkanı Çağlar Derin’de, “Bakırköy’ün başı sağolsun” dedi.

Törende konuşan Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’da, Bakırköy’e büyük hizmetleri olan Ateş Ünal Erzen’e rahmet, ailesine başsağlığı diledi.
Törenin ardından Erzen’in Türk bayrağına ve Galatasaray bayrağına sarılı tabutu, sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına konularak, Teşvikiye Camii’ne uğurlandı.
Öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Ateş Ünal Erzen’in cenazesi, önceki yıl hayatını kaybeden oğlu Cem Ünal Erzen’in ve sevdiği gazetecilerden olan Hıncal Uluç’un yanına Zincirlikuyu Mezarlığına defin edildi.

DÖNEMİN TÜM ÇALIŞANLARI CENAZEDEYDİ

Törene, Ateş Ünal Erzen’in eşi Meltem Ünal Erzen, oğulları Erin ve Emir Ünal Erzen, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Dursun Özbek, Galatasaray’ın eski başkanlarından Faruk Süren, Ali Dürüst, Turgay Kıran, Aykut Derken, Merih Tüzün, Muharrem Baltacı, Dusun Hançer, Ferhan Arslan, Abdullah Nebioğlu, Şevket Altuğ, Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Kartal Belediyesi eski Başkanı Altınok Öz, CHP eski Milletvekili Mehmet Sevigen, Yılmaz Ateş, Erdal Sünger, Bihlun Tamaylıgil, CHP İl Başkanı Özgür Çelik, eski il başkanı Canan Kaftancıoğlu ile Erzen'in başkanlık döneminde birlikte çalıştığı tüm birim müdürleri, çalışanları ve meclis üyeleri tam kadro katıldı.

4f544d30-cbf2-4b28-a905-7019b08ef1fa.jpeg

9dc82908-efa2-44c3-841c-951e670dc581.jpeg

48a0dafa-8184-4e36-935b-1415d19120e0.jpeg

c33c3db3-13e9-4071-a77f-40f345358392.jpeg

cf94f2ab-331f-4fa0-ac35-f191b2dd2f71.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Selvi Sarıtaç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.