Bakırköylülerin seçme ve seçilme hakkı yıllardır yok sayılıyor

Bakırköylülerin seçme ve seçilme hakkı yıllardır yok sayılıyor
31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday mesaisi sürerken, bir grup seçmenin bir aydır sürdürdüğü ‘İrade Nöbeti’ eylemi yine bu hafta Özgürlük Meydanı’nda devam etti.

31 Mart'ta yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nde aday mesaisi sürerken, bir grup seçmenin bir aydır sürdürdüğü ‘İrade Nöbeti’ eylemi yine bu hafta Özgürlük Meydanı’nda devam etti. Basın açıklaması öncesi konuşan TÜKODER Bakırköy Şubesi Başkanı Oya Erakıncı, beslenme, giyinme, barınma ve eğitim gibi temel hakların yanı sıra Birleşmiş Milletler Evrensel Bildirgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin de taraf olduğu seçme, seçilme, temsil edilme, örgütlenme ve sesini duyurma hakkının da anayasal bir hak olduğunu söyleyerek “Bakırköylülerin seçme ve seçilme hakları yıllardır göz ardı ediliyor, duyulmuyor. Bizler Bakırköy’e Bakırköylü aday istiyoruz” dedi.

18e42d75-7bc8-408f-8868-010405f0ec6b.jpeg

İstanbul'da da 14 ilçe için belediye başkan adayları belirlenirken, merak konusu olan CHP'nin Bakırköy adayının belirlenmemesi, bir aydır ‘İrade Nöbeti’ adı altında Bakırköy’e Bakırköylü, aday isteyen seçmenleri bir kez daha harekete geçirdi. Bakırköy’de emeği olan, liyakatlı, vizyonlu, Bakırköyün değerlerine sahip çıkan, dokusuna hakim, kamu alanlarını koruyacak ve halkın sesine kulak verecek yerel bir başkan isteyen seçmenler, Özgürlük Meydanı’nda bir araya geldi.

SON 4 DÖNEMDİR ATAMA, 2 DÖNEMDİR DE DAYATMA

Bakırköy’de son dört dönemdir ‘Atama’ yöntemiyle aday belirleme yöntemine giden CHP’nin özellikle iki dönemdir basiretsiz bir yönetimde ısrar ettiğini belirten seçmenler, “Bu anlayışa dur” demek için bir arada olduklarını söyledi. Yeni dönemde de iradelerine ipotek konulduğu taktirde, ipotek koyanlarla bir hesaplarının olacağını da söyleyerek grup adına konuşan Necmi Kaynarca, tarihin tekerrür etmemesi için ortaya konulan iradenin görmezden gelinemeyeceğini vurguladı.

Bakırköy’de, Ersen’i, Gökmen’i, Çilli Mehmet’i, Toto Karacayı, Münir Özkul’u, Erdoğan Sıcak’ı, Cihat Tamer’i, Kenan Pars’ı, Cem Karaca’yı, Tarık Akan’ı ve dahalarını bilen, emeği olan ve emeği bilen bir başkan adayı istediklerini ifade eden Kaynarca, “Yani tarlada hasatı olan bir aday istiyoruz” dedi.
Kaynarca’nın ardından söz alan Nermin Toy’da, Bakırköy’ün sokaklarını bilen, çamurlu yollarında gezen, ayakkabıları kirlenmiş, örgütüyle birlikte emek vermiş, onların sesini duymuş, sorunları yerinde görmüş bir adayla yola devam etmek istediklerini belirterek, karar vericilerin seçmenin sesine kulak vermesi gerektiğini söyledi.
İrade Nöbeti’nde söz alan bir diğer isim de kısa adı TÜKODER olan Tüketiciyi Koruma Derneği Bakırköy Şube Başkanı Oya Erakıncı oldu.

a62a3095-4634-4a35-9fbf-3572d2ed3bb4.jpeg

SEÇME VE SEÇİLME HAKKI ANAYASAL BİR HAKTIR

STK’ların demokratik hakların temsilinde ne kadar önemli bir yer kapladığını bilen birisi olarak, beslenme, giyinme, barınma ve eğitim gibi temel hakların yanı sıra Birleşmiş Milletler Evrensel Bildirgesi’nde yer alan ve Türkiye’nin de taraf olduğu seçme, seçilme, temsil edilme, örgütlenme ve sesini duyurma hakkının Anayasal bir hak olduğunu söyleyen Erakıncı, “Bakırköylülerin hakları yıllardır göz ardı ediliyor, duyulmuyor” dedi.

Geçtiğimiz dönem başkan ataması yapılırken, yine meydanda toplandıklarını, otobüslerle Ankara’ya gittiklerini ancak seslerinin yine duyulmadığını, daha doğrusu duymazdan gelindiğini belirten Erakıncı, “Kedisini solda konumlandıran bir parti, demokrasinin gereği örgütünün ve halkın ne düşündüğü mutlaka dikkate alınmalıdır” diyerek, geçtiğimiz dönem seslerini duymayanların düşen oy oranına bakmasını, tercihini neden değiştirdiğini düşünmesi gerektiğini söyledi.

2b20bef3-91e7-4b32-8252-354b647b5101.jpeg

TAVRIMIZ BELLİ VE NET…

Haftalardır yağmur, yağış, kış demeden meydandan seslendiklerini, seslerini duyanların da hala adayı belirlemediğini söyleyen Oya Erakıncı, “Açık ve net bir şekilde ilgililere sesleniyoruz. Tavrımız bellidir. Kimse bizim seçme ve seçilme hakkımızı elimizden alamaz. Bakırköy’e Bakırköy'ün değerlerini bilen, partiye değer veren, emek veren, sokaklarında sadece gezmekle kalmayıp sokaklarının çamuruna bulanmış bir aday istiyoruz” dedi.

Bakırköy’ün artık Bakırköy dışından bir adayı kabul etmeyeceğini ifade eden TÜKODER Bakırköy Şube Başkanı Oya Erakıncı, “Son 10 yıldır nelerimizi kaybettik. Sahillerimiz yok edildi. Çin Setti gibi duvarlar örülerek rüzgarımız kesildi. Aş evimiz kapatıldı. Yeşilköy’de belediyemizin yaptığı yeni huzur evimizden tutun, Şefkat Evimize kadar yok edildi. Parklarımız işgal altında. Yeşil alanlarımız kalmadı” diyerek konuşmasına devam etti.

c613c7ce-0396-49ac-905d-06a10ce633bb.jpeg

BAŞKANIMIZ OYUNU RANT'TAN YANA KULLANDI

Hemen yanıbaşlarındaki Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nin imara açılmasına karşı çıkılan süreçte, Bakırköy Kent Savunması olarak yazın ortasında gece gündüz demeden Bakırköy Belediye Binası’nın da içinde bulunduğu Özgürlük Meydanı’nda 30 bin imza topladıklarını söyleyen Oya Erakıncı, “Belediye başkanımız odasından aşağıya inip ‘Kolay gelsin. Ne yapıyorsunuz, bir imza da ben atayım’ demedi. Hiç bir şeye katkıda bulunmadığı gibi, herşeyi işlevsizleştirdi, kapatıp satarak eleştirdiğimiz iktidardaki partiler gibi burada ranttan yana oyunu kullandı” dedi.

Son iki dönemdir yaşadıklarına ‘Dur’ demek için haftalardır meydanda olduklarını belirterek konuşmasına son veren Erakıncı, bir ili, ilçeyi ya da en ufak bir mahalleyi koruyup kollayacak, katkı koyacak bir yöneticinin temelinde o bölgede yaşaması, tanıması ve sevmesi gerektiğini ifade ederek, “Sevmek için tanımak, görmek, bilmek yaşamak gerekiyor. Dışarıdan gelen biri burayı ne kadar tanıyacak, ne kadar sevecek. Yaşamamışlar ki. Dışarıdan gelen belediye başkanı ve meclis üyeleri görevi bitince buradan çekip gidecek tıpkı geçen dönemlerde olduğu gibi. Biz burada yaşayan ve yaşamaya devam edecek bir başkan istiyoruz. Bakırköy’ün kendini yönetecek bilgiye, beceriye ve mesleki yeterliliğe sahip örgütten gelen adayları vardır” diyerek sözlerini tamamladı.

011a8047-d4d9-4782-bcc7-170be87f368f.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.