Batuhan Berk Çetin: Sadece yüzde 8'i yurtta kalıyor

Batuhan Berk Çetin: Sadece yüzde 8'i yurtta kalıyor
Cumhuriyet Halk Partisi Beylikdüzü Gençlik Kolları Başkanı Batuhan Berk Çetin Türkiye’de bulunan 8 milyon 240 bin 997 üniversite öğrencisinden sadece yüzde 8.2’sinin devlet yurdundan yararlanabildiğini söyledi

Üniversite öğrencilerinin barınma problemine dikkat çekmek amacıyla CHP Beylikdüzü Gençlik Kolları tarafından Beylikdüzü Belediyesi Kapalı Pazar alanında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Batuhan Berk Çetin, "Özellikle İstanbul’da üniversite öğrencisi arkadaşlarımız barınma açısından çok büyük problemler yaşıyor. Üniversite okumak için hayaller kuran, ilkokuldan itibaren sınav maratonunun içinde büyük emek harcayan gençlerimiz barınma problemi yüzünden neredeyse üniversite sınavını kazandıklarına sevinemiyorlar" dedi. 


Barınma temel hakkımız

Türkiye’de 8 milyon 240 bin 997 üniversite okuyan öğrenci bulunduğunu belirten Çetin, "Bu sayıya karşın 769 devlet yurdunda sadece 719 bin 567 öğrenci kapasitesi bulunuyor. Evet maalesef üniversite öğrencilerimizin yalnızca yüzde 8.2’si devlet yurdundan yararlanabiliyor. Özellikle İstanbul’da kira fiyatları çok arttığı için artık 5-6 öğrenci bile kira ve diğer giderleri denkleştiremiyor. Aileler zaten ekonomik kriz yaşıyor. Oğullarına, kızlarına yeteri para gönderemiyor. Barınma bizim en temel hakkımızdır. Türkiye Cumhuriyeti Anayasası ile de güvence altına alınmıştır. Biz gençler başka ülkelerde hayaller kurmak istemiyoruz. İktidardan bir an önce barınma sorunumuzu gidermesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.