Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi öğretmenleri ücretsiz izne çıkarıldı

Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi öğretmenleri ücretsiz izne çıkarıldı
Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'nde görev yapan öğretmenler kendilerine yapılan tebliğ ile ücretsiz izne çıkarıldı.

Bir süredir gündemde olan üç aylık işten çıkarmama yasa teklifi bugün itibarıyla yasalaştı. Ancak kanunda bulunan iş verenlerin işçilerini ücretsiz izne çıkarma hakkı tepki çekmişti ve tartışmalara neden olmuştu. Beylikdüzü Belediyesi'nin aldığı kararla birlikte Kültür Merkezi'nde halkıa eğitim veren öğretmenlere eylül ayına kadar izin verildi.

Birçok kurumun internet üzerinden ders vermesine rağmen izne çıkarılan öğretmenler duruma tepki gösterdi. Bir öğretmen; 'Beylikdüzü Belediyesi Kültür Merkezi'ndeki öğretmenlerinin faaliyetlerini eylül ayına kadar tatil etti. Maaş da yok bizde. Bağlama öğretmenimizle destek olmak amacı ile online grup dersi alıp maddi destek verme kararı aldık' dedi.

Maaşsız bırakmak doğru mu?
Konu hakkında Twitter'da Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'a seslenen Ali Tarakçı; 'Kültür merkezinde istihdam ettiğiniz kurs öğretmenlerine eylül ayına kadar ücretsiz izin vermişsiniz. Öğretmenleri maaşsız bırakmak  doğru mu? dersleri online eğitime çevirip hocaları maaşsız ve kursiyerleri eğitimsiz bırakmayabilirdiniz' ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.