Beylikdüzü'nün bir geleceği var

Beylikdüzü'nün bir geleceği var
Gelecek Partisi Beylikdüzü Nevzat Altıtok, gazetecilerle bir araya geldi. Beylikdüzü gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Altıtok, “Bugün Beylikdüzü'nde trafik sorunu var, iskan sorunu var, ulaşım sorunu var birçok sorun var. Bunların hepsini tespit ederek üstünde çalışmalara başladık. Kimse merak etmesinin biz Beylikdüzü'nün geleceği için varız” dedi

Gelecek Partisi Beylikdüzü İlçe Başkanı Nevzat Altıtok, düzenlediği kahvaltılı toplantıyla ilçedeki gazetecilerle bir araya geldi. Beylikdüzü gündemine ilişkin önemli açıklamalarda bulunan Altıtok, “Bildiğiniz gibi Gelecek Partisi 2019 Aralık ayından beri faaliyetlerini sürdürmekte. 78 il, 580 ilçede teşkilatını kurmuş bir parti olarak faaliyetlerimize başladık. Bugün birbirimizi daha yakından tanımak istedim. Aynı zamanda İl Başkan Yardımcımız Furkan Ömür aramızda, Gençlik Kolları ve Kadın Kolları başkanlarımız da burada. Bugün size hem hedeflerimizi, hem çalışmalarımızı hem de eleştirilerimizi aktaracağız” dedi.

Bin 500 vatandaşla buluştuk

Beylikdüzü'nde sıkı bir çalışma içinde olduklarını anlatan Altıtok, “Bizim öncelikli çalışmalarımız arasında yerel yönetim hedefimiz. Yerel yönetimde de en hızlı şekilde davrandığımız belediye meclis çalışmaları. Meclis toplantıları 2 veya 4 saat sürüyor. Zaman zaman 6, 8 veya 22 maddeli toplantılar yapıldı. Bu toplantılarda benim gördüğüm Beylikdüzü halkı için konuşulan 15 dakika. Geri kalan sürelerde maalesef meclis üyeleri ve yöneticiler güncel konularda birbirleriyle itişip kakışmaktan ileri gidemiyorlar. Çok enteresan ki meclis üyesi arkadaşlarımız rakamlar konusunda bile ilginç ifadeler kullanıp, rakam söyleyemiyorlar. Bir de sürekli İBB'ye teşekkür, destek. Ciddi bir faaliyet göremiyoruz. Yeni kurulan partilerin olması da insanları tedirgin etmiş durumda. Ama biz her zaman sahadayız. Bugüne kadar bin 500 kişiyle görüştük, 700 esnafımıza gittik. Topluma hep gerçekleri anlattık. Yine meclis toplantıları sonrası biz de alınan kararları, konuşulanları anlatıyoruz. Mesela bugün Beylikdüzü'ndeki arsaların satışı söz konusu. Çevre derken, yeşillik derken, arazi satışını görüyoruz. Bunları da herkese anlatıp uyarılarda bulunuyoruz” dedi.

 

gelecek partisi beylikdüzü

Yanlış olanı eleştirmek gerek

Belediyenin doğrusuna doğru dedikleri gibi yanlışına da yanlış demeyi bildiklerini aktaran Altıtok, “Biz doğru yapılan her şeyi alkışlarız. Ama yanlış olanı eleştirir ve eleştirilerle ilgili çözüm önerileirmizi sunarız. Beylikdüzü Kent Ormanı'nın geçmişini çok iyi biliyoruz. Buralara Beylikdüzü'nde iç ulaşım sorunu var. Ciddi bir trafik problemi var. Çözülmesi gereken çok çalışma olduğunu görüyoruz. Bir şehir planlamasından söz edeceğiz ama şehir katliamı var. Kent ormanı yapıldı ama buralardan kim faydalanacak? Arabayla nasıl gideceğiz? Evet taktir ediyoruz ama eksiklikleri olduğunu ve bunların da giderilmesi gerektiğini anlatıyoruz” diye konuştu.


gelecek partisi beylidküzü


 

Sorunlar aslında çok basit

Beylikdüzü'ndeki sorunların kolaylıkla çözülebileceğini de aktaran Altıtok, “Yine otopark meselesi var. Kavşak ışıklandırmaları var. Bunlar çok ciddi plan proje isteyen şeyler değildir. Bunlar yönetimsel sıkıntılar. Ben böyle düşünüyorum. Bugüne kadar 30'a yakın park açıldığı iddia ediliyor ama bu parklar kullanılır durumda değil. Beylikdüzülü komşularımız buralara kamera istiyor. Neden? İnsanların bir güven problemi var. Asayiş olarak, çevresel olarak. Bunlar hızlıca giderilecek şeyler ama hala giderilmiyor. Anadolu Caddesi'nde mesela gidiyorsunuz ışıklandırma yok. Bunlar maalesef bir değer kaybı. Çözülemeyecek şeyler değil çok basit şeyler ama maalesef bir proje çalışmasının ötesine hala gidilebilmiş değil. Biz bunların düzeltilmesi gerektiğini düşünüyoruz” şeklinde konuştu.

gelecek partisi beylikdüzü

 

Binalar iskansız

Beylikdüzü'ndeki binaların önemli bir kısmının iskanı olmadığından da söz eden Altıtok, “Beylikdüzü'nün yüzde ellisi iskansız binalardan oluşuyor. Bu ne demek? Evinizin değerini en az yüzde otuz, yüzde elli arasında piyasa şartlarından düşük. Onun ötesinde biz deprem kuşağı ülkesiyiz ama bu binalar depreme dayanıklı mı değil mi hala bilmiyoruz. Bununla ilgili her şey kendi başına bırakılmış vaziyette. Burada depreme dayanaklılığın ölçülmesi gerek. İskan sağlanması gerek. Böylece belediye geliri de artar. Sürekli belediye geliri yetmiyor deniyorken bari bunları yapın” dedi.


 

Gelecek için umut var

“Beylikdüzü'nde siyasiler birbirine selam vermeyecek hale gelmiş. Biz 5 Temmuz'da yapmış olduğumuz kongreden beri herhangi bir tebrik mesajı bile almadık. Bizim Türk gelenek örf ve adetlerimizde yeni yuvaya hayırlı olsun derler. Dolayısıyla maalesef Beylikdüzü'nde büyük bir kopukluk var” diyen Altıtok, her şeye rağmen Beylikdüzü'nün geleceği için umutlu olduklarını da aktardı. Altıtok, “Biz Gelecek Partisi olarak Beylikdüzü'ne değer katacak işlere imza atacağız” ifadelerini kullandı.

HABER: BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.