CHP umut vermedi ama yönetici yaptı!

CHP umut vermedi ama yönetici yaptı!
Avcılar Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarında ilçe sakinlerine hizmet vermesi adına kurduğu AVBEL Kentsel Yapı Tasarım A.Ş şirketinin başına Belediye Başkanı Turan Hançerli tarafından eski CHP İstanbul İl Başkanı Nebil İlseven atandı. İlseven, il başkanlığından istfa ettiği dönem; “CHP toplumun umut bağlayacağı bir parti olmaktan çıkmıştır” ifadelerini kullanmıştı

Avcılar Belediyesi'nin haziran ayı Meclis toplantısında; belediyenin kentsel dönüşüm çalışmalarında ilçe sakinlerine hizmet vermesi adına kurduğu AVBEL Kentsel Yapı Tasarım A.Ş şirketinin yönetim kurulu başkanlığına CHP İstanbul eski İl Başkanı Nebil İlseven atandı. Avcılar Belediye Başkanı Av. Turan Hançerli'nin açıkladığı atama sonrası, ilçedeki CHP kulisleri hareketlendi. İlseven, 2011 yılında partisinden istifa etmiş ve CHP'yi de sert bir dille eleştirmişti.


CHP kimliğinden uzaklaştı!

Partisinden istifa ettiği dönem gazetecilere açıklama yapan İlseven, CHP'nin geleceğe ilişkin 'umut vermeyen' ve 'kimliğinden uzaklaşmış' bir parti olduğunu söylemişti. İlseven, “CHP, Cumhuriyetin kurucu iradesini temsil eden, yüksek bir tarihsel kimlik ve misyonun temsilcisi olan bir siyasi kurumdur. CHP aynı zamanda, ülkemizin Türkiye'nin çağdaş uygarlık düzeyinde gelişmesi mücadelesinde, adalet, refah ve özgürlükler alanlarında geniş halk kesimlerinin önemli beklenti ve umutlarını temsil eden ciddi bir siyasi kurumdur. Bu bağlamda CHP, uzun yıllardır üstü örtülen ve unutturulmaya çalışılan Aydınlanma Ütopyasının bu çetin coğrafyadaki en güçlü takipçisi, bu aydınlık yolculuğu da yüzünün akı ile yürütecek kadrolara, kaynaklara ve kararlılığa sahip önemli bir sosyal ve siyasi oluşumdur” dedi ve “Ancak bugün geldiği noktada faaliyet gösteren tüzel kişilik olarak parti, yukarıda anlatılan kimlik ve siyaset çevresinden geri dönüşsüz olarak uzaklaşmıştır”  ifadelerini kullanmıştı.


Siyasal seçenek olmaktan çıktı

CHP'nin siyasi bir alternatif ve seçenek olmaktan çıktığını da belirten İlseven, “Partide, hele de bu dönemde nitelik ve nicelik olarak her zamankinden çok daha üst düzeyde duyulan olağan iletişim ve etkileşim kanalları yapısal olarak çalışmaz, çalıştırılmaz duruma gelmiştir. Parti, mevcut yönetim modeli ve yönetici kadroları ile siyasetin bütünselliği, hassasiyeti ve inceliği içinde seçmen karşısında etkin bir siyasal seçeneği konumundan hızla uzaklaşmış; sahiciliğini yitirmiş, farklı ve konjonktürel bir siyasal oyuncu konumunda evrilmiş, savrulmuştur” şeklinde yorumda bulunmuştu.


CHP, CHP olmaktan çıktı

26 yıl boyunca CHP'li olduğunu fakat CHP'nin CHP olmaktan çıktığı yönünde ifadelerde kullanmış olan İlseven, “Biz ondan çıktık artık. CHP toplumla bütünleşen, onu yukarıya taşıyan, umut veren bir parti olmaktan çıktı. Bölgede ve ülkede çok önemli olayları yaşadığımız günlerde bizim taşıyabileceğimiz bir olay değil” demişti.


Bu yapının içinde olmak istemedik

CHP'nin gelecek için bir umut vermediği yönünde eleştiriler de yapan Avcılar Belediyesi'nin AVBEL Şirketi'nin yeni Yönetim Kurulu Başkanı İlseven şu ifadeleri kullanmıştı; “Biz, siyasi bir seçenek, toplumun umut bağlayabileceği bir seçenek ortaya koyan parti olmaktan çıkan, Siyasi Partiler Kanunu’na uyan prosedürel bir varlık temsili olma özelliğini bile kaybetmiş yapıda yer almayı uygun görmedik. Kimliğini, kişiliğini, rengini, düşüncesini mahcubiyet duymadan ortaya koyan, Türkiye’nin geleceğine dair iddialarını özgüvenle savunan bir CHP olmadığında orada durmanın anlamı yok. İnsanlara güven ve umut içinde yaşayabileceği bir ortam sunmak mümkünken, biz ‘acaba’ diyen, mahcupluk duyan bir yapıya dönüştük. Bu süreçte yeni oluşturulan kimlik ne CHP’nin tarihiyle uyuşuyor ne de geleceğe dönük bir sahicilik ortaya koyuyor. Bu yük oluşturuyor ve bu yük taşınmaz.”


CHP'nin sol tarafı yok olmuş!

CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından; üst düzey bir göreve getirilen İlseven geçmişte ise CHP'nin sol bir parti olmaktan çıktığını vurgulamıştı. İlseven, “Biz toplumun en büyük örgütlü yapısı olarak, içimize başka partilerden insanlar alırken, onlara alan açarken kendi durduğumuz yeri, tarihimizi, bakışımızı rahat ifade etmeliyiz” diyen İlseven “Günlük manşetlere göre taktik geliştiriliyor, anlık durumlara göre siyaset yapmaya kalkışılıyor. Toplumun derdi onların sorununu çözecek laflar, projeler duymak. Ama sen kürsüye çıktığında onların dertlerini söylüyorsun. Onlar dertlerini senden daha iyi biliyor zaten. Bu dertlerin çözümü noktasında mahcup davranıyorsunuz. CHP, tarihinden yola çıkarak bu çözümleri üretebilir. Başka yerlerden kadro getirmeye gerek yok. Böyle yapıyorsanız CHP’nin sol tarafı yok olmuş demektir” eleştirilerinde bulunmuştu.


Yolsuzluktan soruşturulması istenmişti

Avcılar Belediyesi'nin atadığı Nebil İlseven'le ilgili geçmişe ilişkin ilginç bir detay da göze çarpıyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun üyesi olduğu Meclis Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu tarafından yolsuzluktan soruşturulmasına karar verilen kişi olarak biliniyor.
 

Ye kürküm ye!

CHP'ye yönelik sert eleştirilerde bulunarak, partisinden istifa eden İlseven'in bugün CHP'li Avcılar Belediyesi tarafından önemli bir göreve getirilmesi ise ilçedeki partililerin ve vatandaşların tepkisine neden oldu. İlseven'in yönetim kurulu başkanı olduğu yönündeki haberleri sosyal medyada değerlendiren Yavuz Demirel, “Ye kürküm ye” eleştirisini yaparken, Ümmügül Amaç ise “Bir zamanlar Doğan Holding'in CEO'su olan zat...” şeklinde mesaj paylaştı. Çok sayıda partili de “Başka birini bulamazdınız mı?” sorusunu sordu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.