Depremde kapılar açılacak

Depremde kapılar açılacak
Beylikdüzü Eğitim Vadisinde kampüsü bulunan Modern Eğitim Koleji öğrencileri TÜBİTAK Marmara Avrupa Bölge Finalinde büyük başarı gösterdi. Öğrencilerin 11 projesinden 3'ü birincilik ödülü aldı ve Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı. Fizik dalında birincilik kazanan 'depremde sıkışmayan kapı projesi' ise oldukça dikkat çekti.

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından bu yıl 14’üncüsü düzenlenen Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışmasına Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Tarih, Teknolojik Tasarım, Türkçe ve Yazılım ana alanlarında toplam 15 bin 661 projenin sahibi 20 bin 960 öğrencinin yapmış olduğu proje başvurularının ön değerlendirmeleri sonuçlandı. İstanbul Avrupa Yakası'nın da dahil olduğu Marmara Bölge Finallerine 100 proje davet edilmeye hak kazandı. Modern Eğitim Koleji Ortaokul Proje takımı öğrencileri tarafından bu yıl 48 proje üretildi. Modern Eğitim Proje Takımının 11 projesi rakiplerini geçerek TÜBİTAK bölge finallerine davet edildi.

Başarı tesadüf değildir
TÜBİTAK'ın düzenlediği yarışmada 1'lik alan öğrencileri ile danışman öğretmenler Zafer Türkmen ve Özlem Deveci’yi Beylikdüzü İlçe Milli Eğitim Müdürü Yafes Bakırcı kabul ederek tebrik etti. Bakırcı, başarıların tesadüfen değil, emeklerinin karşılığı olduğunu ve bundan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti. Ayrıca Modern Eğitim Koleji'nin düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında dereceye giren öğrenciler, rehber öğretmenler ve projeler tanıtıldı.


1. OLAN PROJELER
Modern Eğitim Koleji tüm Türkiye'de finale kalan okullar arasında 11 projesiyle en çok finalist çıkaran okul oldu. Coğrafya, Fizik ve Türkçe branşlarında birincilik alan öğrenciler ve projelerinin içerikleri ise şöyle;

Bahçemdeki Kuşlar
Coğrafya temalı öğrenciler Burak Berk Keçeci ve Ahmed Mansur Kırbaş İstanbul'da yaygın olarak bulunan 30 kuş türünü inceledi. Yapılan projede kuş türlerini tanıyıp çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşumu işlendi.


Depremde Sıkışmayan Kapı
Fizik temalı öğrenci Osman Kerem Akın işlediği konu deprem esnasında kapı kasasına kuvvet uygulandığında kapı kilitlenir ve mahsur kalırız. Bu projede kuvvet kapıya yan olarak aktarılacak ve kapının açılması sağlanacak.


Nasrettin Hoca'yla Ay Yıldız Turu
Türkçe temalı öğrenciler Zeynep Gülge ve Murat Erdem Berberoğlu işledikleri konu ise Türkçe Öğretim Programı’nda yer alan dinleme, okuma, anlama, yazma becerilerini geliştirmek ve bu becerileri destekleyecek olan dil bilgisi kurallarını öğrencilerin ilgisini çekeceği düşünülen eğitsel bilgisayar oyunuyla öğretmek.


HAFTADA 2 SAAT KODLAMA DERSİ
Proje Koordinatörü Zafer Türkmen yapılan çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Okulumuzda akademik derslerin yanında anaokulundan, 11. sınıfa kadar haftada en az 2 saat robotik ve kodlama dersi veriliyor. Bu derslerin yanında hafta sonu ve okul çıkışlarında kulüp, takım ve modül çalışmalarıyla eğitimde fark atıyor. Modern Eğitim Koleji anasınıfından Liseye kadar resmi robot ligleri ve yarışmalarında da boy gösteriyor ve madalyalar kazanıyor. Robot ligleri hazırlıkları ulusal ve uluslararası proje hazırlıklarına anaokulundan itibaren başlayan Modern Eğitim Koleji dünya ile entegre eğitim veriyor" açıklamasını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.