Emekli olana kadar koşacak

Emekli olana kadar koşacak
İstanbul İtfaiyesi'nde 14 yıldır görev yapan Yasin Bilmez (41) itfaiye kıyafetlerini giyerek dünyanın birçok ülkesinde koştu. Bilmez, "Toplam 45 kiloluk ağırlıkla Üsküdar'da koştum, kendi yaş grubumda birinci oldum. Üsküdar'da koşarken çok olumlu tepkiler aldım, yaşlısından gencine benimle fotoğraf çekildiler. Emekli olana kadar koşmaya devam edeceğim" dedi

İstanbul İtfaiyesi'nde 2008 yılından beri görev yapan Yasin Bilmez (41) aslında beden eğitimi öğretmeni. Ancak 14 yıldır itfaiye eri olarak görev yapıyor. 7 yaşından beri koştuğunu belirten Bilmez, İstanbul İtfaiyesi'nde görev yaptığından beri itfaiye kıyafetlerini giyerek koşmaya devam ediyor. Bilmez, 2017 yılında ABD Los Angeles'ta düzenlenen, 68 ülke ve 10 binden fazla sporcunun katıldığı 2017 Polis ve İtfaiye Oyunları'nda 35 yaş üstü kategorisinde takım halinde tüm rakiplerini geride bırakıp dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı. Takım şampiyonluğunun ardından bireysel olarak Türkiye'yi ultimate firefighter (en sıkı itfaiyeci) yarışlarında temsil eden Bilmez, 35 yaş üstü kategorisinde dünya şampiyonu olarak altın madalya kazandı. 2016 yılında da İspanya'da yapılan Avrupa Polis ve İtfaiye Oyunları'nda da altın madalya alarak 'en sıkı itfaiyeci' seçildi. Bilmez, geçen hafta ise Üsküdar'da farkındalık yaratmak için itfaiye kıyafetlerini giyerek Türkiye'de ilk kez koştu. Vatandaşlardan olumlu tepkiler aldığını ifade eden Bilmez, emekli olana kadar koşacağını belirtiyor.

600 madalyası var

600 madalyaya sahip olduğunu söyleyen Yasin Bilmez, "1999 yılında Sakarya'da yaşıyordum. Deprem esnasında annemi göçük altından çıkardım, hikayem orada başladı. Birilerinin hayatına dokunmak, birilerini kurtarmak benim için onur verici. Eski Milli Atletim, 12 sene Milli Takım'da yarıştım. İtfaiyeye girdikten sonra Dünya İtfaiye Polis Oyunları'nın olduğunu öğrendim. Başvuru yaptım, Türkiye genelinde elemeler oldu. Elemeleri geçtikten sonra Milli Takım'a girdim. Dünya İtfaiye ve Polis Oyunları'nda belli bir aşamayı geçtikten sonra diğer ülkelerde yarıştım. İspanya, Bulgaristan, Amerika, Çin'de yarıştım” dedi.

12 bin itfaiyeci katıldı

İlk Avrupa şampiyonluğunu 2016 yılında İspanya'da kazandığını belirten Yasin Bilmez, “2017 yılında dünya şampiyonu oldum, 68 ülke 12 bin itfaiyeci katılmıştı. 2019 yılında Çin'de düzenlenen Dünya İtfaiye ve Polis Oyunları'nda dünya ikincisi oldum. Çalışmalarıma devam ediyorum, bu mesleğe aşık bir personel olarak bu kıyafeti giymek benim için mutluluk verici. İstanbul İtfaiyesi depremde, selde, yağmurda müdahalesini gerçekleştiriyor, ben bu alanda da ne kadar başarılı olduğumuzu göstermek istedik. Toplam 45 kiloluk ağırlıkla Üsküdar'da koştum, kendi yaş grubumda birinci oldum. Üsküdar'da koşarken çok olumlu tepkiler aldım, yaşlısından gencine benimle fotoğraf çekildiler. Yaşlı teyzelerin bana sarılmaları, terimi silmeleri beni çok mutlu etti. Bu ayın sonunda Konya'da düzenlenen bir yarışmada yarışacağım. Emekli olana kadar koşmaya devam edeceğim" açıklamasını yaptı.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.