Esenler'in gündemi Ukrayna

Esenler'in gündemi Ukrayna
Esenler Belediyesi tarafından kültür sanat gazeteciliği alanındaki eksikliği doldurmak için yayın hayatına kazandırılan Litros Sanat, 28 sayısıyla okurla buluştu. Gazete bu sayısında Rabia Bulut’un Ukraynalı yönetmen Maryna Er Gorbach ile yaptığı bir röportajı kapağına taşıdı

Filmin gösterimi için geç kaldığını belirten Gorbach, “Keşke bu film 1 sene önce çıksaydı. Aynı zamanda bu film iyi ki var. Biz 2017’de başvurduk. O zaman bir destek olmadı. Çoğu insan soruyor: Putin nasıl bu kadarını yapabiliyor? Çünkü kendini Tanrı gibi hissediyor ve atarım, bombalarım diyor. Eğer 2014’te 300 sivilin öldüğü uçağı kimin vurduğuna dair o zamanda, 2020 yılında da bir cevap yoksa demek ki Rusya’ya karşı yurt dışında büyük bir korku var. Rusya ile karşı karşıya gelmek istemiyorlar. Bir ülkenin başkanında bu kadar büyük bir egoyu büyütmek için şans verilmemesi lazım. Dünya 300 kişinin öldüğünde kimin yaptığını söylemiyorsa sen de ortak oluyorsun. Biz hızlı bir uluslararası tepki olacak diye bekliyorduk. Cevap verecekler, Rusya büyük bir ceza alacak. Bu olmayınca bende “Yalnız bir ülkem var!” hissini gelişti. O yüzden böyle bir senaryo yazdım.


 

Her gün annemle konuşuyorum

Ailesinin Kiev’de olduğunu ve ülkelerini terk etmeyeceklerini söyleyen Gorbach, “Şimdi ben uzaktayım. Benim için daha zor. En azından öyle hissediyorum. Her gün annemle konuşuyorum. Onlar Kiev’de. Çıkmak, prensip olarak şehri terk etmek istemiyorlar. Onlarla iletişimde kalmak lazım. Şu an küçük şeylere dua ediyoruz; telefon, internet kısıtlaması olmasın diye. Gaz kısıtlaması olmasın, sıcak suları olsun istiyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.