Gaziosmanpaşa'da pazar tartışması!

Gaziosmanpaşa'da pazar tartışması!
Gaziosmanpaşa’daki 500 Evler Salı Pazarı'nın Küçükköy Kapalı Pazar Alanı'na taşınacak olması pazarcı esnafı ile vatandaşı karşı karşıya getirdi. Vatandaşlar, pazar yerinin taşınmasına destek eylemi yaparken, pazarcı esnafı ise “Kapalı pazar yerine asla gitmeyeceğiz” açıklamasını yaptı

Kurulduğu bölgede trafik sıkışıklığı, otopark sorunu ve çevre kirliliği başta olmak üzere birçok olumsuz duruma yol açan 500 Evler Salı Pazarı, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından Küçükköy Kapalı Pazar Alanı'na taşındı. Kapalı pazar alanı ile ulaşım, trafik yoğunluğu, hava koşullarından kaynaklı olumsuzluklar, cadde ve sokaklarda oluşan görüntü kirliliği, çevre kirliliği gibi birçok sorunun önüne geçilmesi planlandı. Gaziosmanpaşa Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Mahmuthan Taşer, “Esnafımızın ve vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde fonksiyonlu bir pazar alanı dizayn ettik. Pazar alanımızda rahat bir şekilde alışveriş yapabilmeleri için 5 giriş ve çıkış kapısı bulunmakta. 4 asansör hizmeti vermektedir. Tüm güvenlik ihtiyaçları düşünüldü. 4 tane de acil çıkış kapısı bulunmakta. Yangın alarmı, güvenlik kameraları, zabıta noktası ve jeneratör bulunmaktadır. Yüksek tavan mimarisi ve daha geniş tezgah aralıkları bulunmakta. Bay, bayan, engelli lavabolar, mescitler, dinlenme alanları, büfe, duş alanı da bulunmakta” açıklamasında bulundu.


Bazı ilçe sakinleri memnun

Kapalı pazar alanına ulaşımın daha kolay olacağını söyleyen mahalle sakini Elvan Görmez, “Pazar yerinin buraya taşınmış olmasından çok mutluyuz. Çünkü pazarın gürültüsünden, kalabalığından çok rahatsız olduk. Yağmurda ve çamurda pazara gitmek çok zor oluyordu. Hasan Tahsin Usta ve Gaziosmanpaşa Belediyemiz, bize konforlu bir kapalı pazar alanı sağladı. Ayrıca evlerimize ulaşım aracı da sağladılar” şeklinde konuştu.


Karda kışta daha iyi olacak

Kapalı pazar alanının güvenlikli olacağını dile getiren Gülde Aydın, “Pazar kapalı alanda olduğu için karda, kışta daha iyi olacaktır. Asansör koymuşlar, servisimiz var. Sokakta kurulan pazarlarda sinekler ve pislikler oluyordu. Geçilmiyordu. Trafik yoğunlaşıyordu. Bu çok güzel bir karar olmuş. Giyinme kabinleri, banklar var. Yazın sıcaktan, kışın soğuktan etkilenmezsin. Ayrıca itfaiye ve ambulanslar da olacakmış. Kendimizi her türlü güvende hissedeceğiz. Depreme de dayanıklı yapılmış” dedi.



Pazarcılar memnun değil

Pazarcıalr ise geçtiğimiz hafta yeni pazar alanına taşınmayacaklarını belirtmiş ve polis ile karşı karşıya gelmişti. Konuyla ilgili konuşan İstanbul Pazarcılar Odası Başkanı Mesut Şengün "Yaklaşık 60 yıldır, Gaziosmanpaşa halkına hizmet eden 500 Evler Salı pazarımız maalesef, keyfi bir kararla kaldırılmakla karşı karşıya. 20 bin şubesi olan marketlere halkı mahkum etmektedirler. Pazaryerleri rekabet oluşturarak vatandaşın ucuz alışveriş, taze ve kaliteli alışveriş yapmasına imkan vermektedir. Halkımız bizimle beraber. Pazarımızı geri istiyoruz. Kapalı pazaryeri diyorlar yaptıkları kapalı pazaryeri tek girişi var. Can ve mal güvenliğimiz yok. İkametgahların olduğu bölgeden uzak, sanayinin olduğu bölgede 3 okul olan yerde pazaryeri inşa ettiler" diye konuştu.


Mağduriyet yaratıyorlar

Pazarcı Nurettin Deli ise "Yeni taşınan yer, buradaki mahalleliye hitap etmiyor. Bu pazarın burada kapanması demek, buradakilerin mağduriyeti demektir. Orası bir bodrum katı. Eğer trafik gibi durumlardan bir mağduriyet varsa, bununla ilgili esnaf olarak biz de yardımcı olalım. Orada tezgah açınca satış olmuyor müşteri gelmiyor. Bayrampaşa pazarı örnek olursa o da kapalı oldu, o pazar kapandı" diye konuştu.


Ben pazarımı istiyorum diyen vatandaş da var

Mahallede oturan Necla Paker "Her salı pazarın başından sonuna gidip ucuzunu arıyorum. Neden benim pazarım kaldırılıyor? Ben markete gidemiyorum, dün 4.5 liraya maydanoz aldım. 1 liralık maydanoz. Ben pazarı istiyorum, kaldırtmayacağım, gerekirse herkesi toplayıp Ankara'ya mı gidiliyor nereye gidiliyorsa oraya gideceğim. Buradakiler 60 senedir çocuklarım gibi" dedi.

 

ÖZEL HABER: ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.