GOP'ta test olabilirsiniz

GOP'ta test olabilirsiniz
Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilkokula başlayacak olan çocukların okula hazır olup olmadıklarını tespit etmek amacıyla “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”ni uygulamaya başladı.

Belediye tarafından ücretsiz bir şekilde gerçekleştirilen teste aileler yoğun ilgi gösteriyor.  Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi’nde görevli uzman klinik psikologlar tarafından 5-6 yaş grubu çocuklara ücretsiz olarak uygulanan “Metropolitan Okul Olgunluk Testi”; kelime anlama, cümleler ve anlam, sözcük dağarcığı, karşılaştırma-eşleştirme, sayı yazımı ve kullanımı, kopya ve taklit olmak üzere 6 alt testten ve 100 maddeden oluşuyor. Ortalama 24 dakika süren testin sonunda ailelere detaylı bilgi verilerek, çocuğun eksik yönleri noktasında destek sağlanıyor.

Klinik Psikolog Firdevs Usta, “5-6 yaşındaki çocuklara uygulanan bir test. Genellikle çocukların 1’inci sınıfa uygun olmadıkları konusunda bize bir bilgi verir ve bununla birlikte hazır olan çocuklarda da bir takım eksiklikler varsa bunlar hakkında ebeveynleri bilgi sahibi eder” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.