HÜDA PAR Esenyurt İlçe Başkanı Erkan Demir: Esenyurt'u perişan etmişler

HÜDA PAR Esenyurt  İlçe Başkanı Erkan Demir: Esenyurt'u perişan etmişler
Damga'ya konuşan Esenyurt HÜDA PAR İlçe Başkanı Erkan Demir, "Esenyurt çok değersiz kullanılmış ve perişan edilmiş bir ilçe. Bazı mahallelerimizde vatandaş yağmur yağmasın diye dua ediyor. Bu da, aslında ilçenin perişanlığını gözler önüne seriyor" dedi. İlçedeki uyuşturucu sorununa da dikkat çeken Demir, "Bataklığa batmış bir gençlikten bahsediyoruz. Bu kaçarak çözüme ulaşacak bir sorun değil" diye konuştu.

Esenyurt Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) İlçe Başkanı Erkan Demir, Damga'ya konuştu. Demir, "Hüda Par, partiler içinde sadece parti mensuplarının ve yandaşların merkeze alındığı, insana değerin tamamen yok olduğu, kişisel menfaatlerin ön planda tutulduğu, hizmetin politik amaçlı yapıldığı, topluma karşı insana değer verme konusunda boşluğun olduğunu görmüş, özellikle siyasetin ve siyasi kimliğin kirlendiği, hizmetin konuşulmadığı, ideolojilerin konuşulduğu bu dönemde toplumu ve insanı merkeze alarak faydalı olmaya gayret etmektedir. Dünyaya bakış açımızı böyle değerlendiren bir kitleyiz" dedi.


Önce insan ve adalet 

Hüda Par’ın kuruluş amacının insana hizmet etmek olduğunu belirten Demir, "İnsanın canı, ırzı, malı, dili ve dini yani insani bütün değerleri emniyet altına alınmalıdır. Bu beş başlığı mukaddes olarak görüyoruz. Hüda Par insan merkezlidir. Parti sloganlarımızdan biri de şöyledir; önce insan, öncelik adalet. İnsan kıymetli bir varlıktır. Bir partiye mensup diye kıymetlenmemiştir. Hepimizin önceliği insana hizmet etmektir. İnsan insana ve insanlığa hizmet ederse gerçek anlamda mutlu olur ve mutluluğun kaynağına ulaşır. Sadece seçim endeksli çalışan bir parti değiliz. Bizim için hizmet her zaman ve her aşamada olmalıdır. Bu bizim ana düsturumuzdur. Hüda Par olarak tüm zamanlar bizim için hizmet zamanlarıdır. Bu nedenle biz her zaman toplumumuzun içindeyiz, onlarla beraberiz. İnsanımızla her zaman aynı havayı teneffüs ediyor ve dertlerine derman olmaya gayret ediyoruz. Ağustos ayından beri ziyaretlerimiz devam ediyor. Kendimizi iyilik hareketi olarak adlandırdığımız siyasi bir partiyiz. Ayrıca siyasi temsilden yoksun toplulukların bulunduğu bir yerde, toplumsal barışı sağlamak ve sağlam bir temele oturtmak mümkün değildir. Mevcut siyasi partilerin hiçbirini kendi temsilcisi olarak görmediğini belirten birçok düşünce sahibi ve kesimin talep ve temkinleriyle bu siyasi hareketi kurma zamanı geldiğine inanarak yola çıktık. Gerçekten insanımız seçim sonrası oyunu kullandıktan sonra terk ediliyor ve bu terk ediliş insanımızı ciddi anlamda yaralıyor. Kullanılmış bir çaput misali bir duyguya kapılıyor. İnsanımız bunu hak edecek ne yaptı da siyasiler onları bir oy pusulasından ibaret biliyor. Tam bu noktada toplumun yanında olmayı ve insanımıza bir insan olarak hak ettiği değeri vermek ve buna layık olduklarını hatırlatmak amacıyla siyaset arenasındaki yerimizi aldık. İnsanımıza hizmet neye mal olursa olsun Hüda Par’ın ana hedefidir. İnsana hizmet ana hedefimizdir" İfadelerini kullandı.


İslam’ı esas alırız

Partisinin belediyecilik anlayışı hakkında da açıklamarda bulunan Erkan Demir, "Belediyecilik anlayışında, kendimizi tanımlarken bizler İslam’ı esas alırız. Belediyecilik anlayışında da bu geçerlidir. Belediye toplum hizmeti için kurulan yerel yönetim kuruluşudur. Belediye din, dil, ırk, cinsiyet, canlı türü (insan, hayvan) ve siyasi mensubiyet ayrımını yapmadan hizmetin yapıldığı yerdir. Belediye, topraklarında yaşayan tüm canlılara hizmet etmek zorundadır. Bu hizmetin örnekliğini biz Asr-ı Saadet’te örneklerini her yönüyle görmekteyiz. HÜDA PAR'ın hizmetteki örnekliği Peygamber fendimiz (s.a.v)’in yaşantısıdır. Parti tüzüğümüzde de bunu açık olarak belirtmişiz. Hz. Ömer (R.A) halifelik döneminde gece rahat uyku uyuyamamış ve gece gündüz demeden aylar süren yolculuklar yaparak yönettiği toplumun durumunu öğrenmeye gitmiş, yöneticileri denetlemiş ve halka hizmetkâr olmayan yöneticilerin gözyaşına bakmadan hizmetten azletmiştir. Önceliği değil ki insan, tüm canlılar onun döneminde en emin ve güven dönemini yaşamışlardır. Bizi bu anlayışı merkezimize aldık ve yola çıktık. Belediyecilik anlayışımız da bu minvaldedir" dedi. 


Belediye hizmet yeridir

"Bugün bir mahallede bir yetimin belediyede ne kadar hakkı varsa, diğer bir mahalledeki yetimin de belediyede o kadar hakkı vardır" diyen Demir, "Belediye hizmet yeridir. Partizanlık yeri değildir. İnsanlar seçimle belediye başkanına 5 yıllık bir hak ve imkân verir. Halk belediye başkanını oylarıyla seçerken maalesef günümüzde sanki efendilerini seçmektedirler. Öyle birini seçiyor ve öyle bir makama getiriyorlar ki, bu makam halka ait olmasına rağmen ulaşamadıkları bir yer oluyor. İnsanımızın efendiye ihtiyacı yoktur, hizmet edene ihtiyacı vardır. Hizmetkâr olma amacıyla bu göreve talip olan ve topluma hizmetten geri durmayan başkanların defalarca seçildiklerini ve toplum tarafında kabul gördüklerine şahit olmuşuz. Çünkü halkımız hizmete susamış bir durumdadır. Belediye bütün imkânlarını en iyi şekilde halkın hizmetine sunmalıdır" açıklamasını yaptı.


Uyuşturucu büyük bela

Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt’un çalışmalarını da değerlendiren İlçe Başkanı Demir, "İyiyi, güzeli kim yaparsa bizim nazarımızda güzeldir ve iyidir. Esenyurt çok değersiz kullanılmış ve perişan edilmiş bir ilçe. Baktığımızda çok eski bir ilçe değil. Bazı mahallelerimizde vatandaş yağmur yağmasın diye dua ediyor. Bu da, aslında ilçenin perişanlığını gözler önüne seriyor. Önceki dönem belediyenin yanlışı da doğrusu da olmuştur. Esenyurt’ta ailelerin toplu olarak vakit geçirebileceği sosyal bir alan yok. Yakın ilçelerle karşılaştırdığımızda oralar daha iyi dizayn edilmiş durumda. Mevcut belediye başkanı Sayın Kemal Deniz Bozkurt’un belediye başkanlığı iki yılı geçmektedir. Bu yıllar içerisinde Esenyut’a yaptığı büyük bir projesi şuan için yok. Bu durum halka da yansıtılmamıştır. Buda bir eksikliktir. Bu sorunların düzelmesi için Esenyurt’ta organizeli bir şekilde çalışmak lazım. Bu sadece belediyenin işi değildir. Toplumun en büyük yarası olan uyuşturucudan bahsediyoruz. Bataklığa batmış bir gençlikten bahsediyoruz. Esenyurt sokak çocukları ile namı değer olmuş. Parklarında ve boş binalarda uyuşturucu kullanan ve bu haliyle meşhur olan bir ilçedir. Bu kaçarak çözüme ulaşacak bir sorun değil. Bu sorunları birilerinin üzerine atmak doğru değil. Daha önce Sayın Kemal Deniz Bozkurt bu sorunların çözümü için her mahallede temsilcilik kuracağını, bu temsilciliklerin farklı partiden, gruplardan oluşacağını belirtmişti. Şuana kadar bu teklifle ilgili bir adım atılmış durumda değil" diye konuştu.


Bu gençlik hepimizin

Bütün bu sorunlara herkesin birlikte çözüm üretmesi gerekitğini ifade eden Demir, "Çünkü bahsettiğimiz bu gençlik hepimizin. Bizim için onları topluma kazandırmak bütün belediye çalışmalarından daha kıymetlidir. İnsan merkezli çalışmak partimizin birinci önceliğidir. Şuan ülkede kimse bu sorunları konuşmuyor ve görmüyor. İnsan odaklı projeler üretmeliyiz. Bina yapmak kolaydır ama bu binanın içerisinde insan yetiştirmek zor olur. 2020 verilerine göre Türkiye ekonomi olarak büyüme listesinde gözüküyor. Fakat bu büyüme topluma, halka inmiyor. O zaman bu bir büyüme değildir. Bu yüzden Türkiye’nin de Esenyurt’un da büyümesi için insana yatırım yapılmalıdır. Ülkemizde çok farklı sorunlar var. Mesela gençlerin ödeyemediği KYK borcu sorunu var. Okulu bitirir bitirmez görevlendirme verilmeden, gençleri borçlu bir hale getiriyoruz. Bu şekilde sosyal devlet anlayışını nasıl konuşacağız" dedi.


EMANETE İHANET OLMAZ!

Partinin Esenyurt için vaatlerini anlatan Erkan Demir, "Esenyurt malumunuz birçok ilden büyük olan nüfus bakımından kalabalık bir ilçemizdir. Sosyokültürel yapısını da göz önünde bulundurursak geniş bir çalışma alanı sunuyor. Nüfus yoğunluğunun getirmiş olduğu birçok sorunla da karşı karşıya kalıyoruz. Biz bu sorunların tespiti için Yerel Sorunları Tespit Komisyonu oluşturduk. Şuan için en temel sorunların başında sağlık, eğitim, ulaşım, güvenlik geliyor. Bunları ayrı başlıklar altında maddeleyip çözümleri ile birlikte anlatmalıyız. Hüda Par olarak bu sorunları Esenyurt için bitirmeyi hedefliyoruz. En büyük sorunların bir tanesi de vatandaşlarımızın özellikle genç kardeşlerimizin içinde bulunduğu manevî boşluğu dolduracak çalışmalar yaparak Esenyurt’umuzun her haliyle daha güzel yaşanılır örnek bir ilçe yapmak en büyük hedefimizdir. Parti adı altında gelecek seçimlere katılmayı düşünüyoruz. Şuan adım adım ilerliyoruz. En büyük üç vaadimiz; ne olursa olsun halkımıza yalan konuşmayacağız, halkın bize verdiği emanetlere ihanet etmeyeceğiz, söz verdiğimizde yerine getireceğiz" şeklinde konuştu. 


ERKAN DEMİR KİMDİR?

1988 yılında Van’ın Gürpınar Güzelsu köyünde dünyaya geldim. Ortaokul hayatımı orada tamamladım. Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde ilahiyat bölümünü tamamladım. Daha sonra iş hayatına atıldım. Evliyim ve üç çocuk babasıyım. O dönemler sivil toplum kuruluşları ile birlikte çalıştım. 2013 yılında Van Hüda Par İlçe Başkanı seçildim. 2016 yılında İstanbul’a yerleştik. 2020 yılının Ağustos ayında Esenyurt Hüda Par İlçe Başkanı seçildim. Kendimi hakka ve insanlığa adayan biriyim. ZEHRA ÇELİK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum