İBB Bize Gölge Etmesin Yeter!

İBB Bize Gölge Etmesin Yeter!
Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday olacağını söyledi. Seçilmeden önce verdiği sözlerinin tamamını tuttuğunu belirten Arısoy, sadece İBB ile ortak yapılmasını vaadettiği işlerin tamamlanmadığını söyledi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy, bölgede yayın yapan gazetecilerle bir araya geldi. Belediyenin tüm sosyal medya hesaplarından canlı yayınlanan programda Arısoy 2019 yılında verdiği tüm sözleri yüzde yüz gerçekleştirmiş bir başkan olmanın gururunu yaşadığını söyledi. Önümüzdeki yerel seçimlerde de aday olacağını belirten Arısoy, “Yapılamayan bir vaadim var ise o da büyükşehir belediyesi ile ortak yapılmasını vadettiğim işlerdir” dedi.

Projeyi revize ettik

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim döneminde 38 ayrı başlık altında yüzlerce vaatte bulunduğunu belirten Arısoy, bunlardan birinin 100 bin araç kapasiteli otopark yapımı olmasına rağmen seçildikten sonraki ilk icraatının Zeytinburnu'nda, AK Parti'li İBB yönetimi tarafından projelendirilen ve ihaleye çıkarılan Beştelsiz Otoparkı'nın ihalesini iptal etmek olduğunu belirtti.

Arısoy, buna rağmen projeyi revize ettiklerini ve zeminde kapalı pazar alanıyla birlikte kendini sübvanse etmesi için bir de iş yeri koyarak zemin altı üç kat otopark inşaatına başladıklarını, yakında da açılışını yapacaklarını ifade etti.

İBB yapmadı biz yaptık!

İmamoğlu'nun seçildikten sonra başlattığı ilçe ziyaretleri kapsamında Zeytinburnu'na Ocak 2020'de geldiğini belirten Arısoy, “AK Parti'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi döneminde Marmaray'ın üzerinin kapatılarak yeşil alan, rekreasyon alanı, dinlenme, gezme alanları oluşturmak üzere yapılan, birinci ve ikinci etabı biten Marmaray Zübeyde Hanım Parkı'nın üçüncü etabını gezdi. Kendisine 'Normalde şimdiye kadar bitmesi gerekirdi. Lütfen bitirin' dedim. Ona rağmen 2 yıl boyunca çivi çakmadılar. Şantiye alanları metruk binalar haline geldi. Defalarca resmi yazılar yazdık. Bitmeyince İBB resmi yazıyla 'Biz burayı tamamlayamıyoruz, siz tamamlayın' dedi. Bizde resmi yazı üzerine İBB'nin 2 yılda yapamadığı işi 38 günde bitirerek 11 Kasım 2021 hizmete aldık. Burada da ne yazık ki önceki dönemde başlamış bir işi tamamlayamadılar." şeklinde konuştu.

Alınan karar siyasidir

Abdi İpekçi Spor Salonu inşaatı nedeniyle İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaşadığı tartışmanın hatırlatılması üzerine açıklama yapan Arısoy, “İçinde yüzme havuzu, basketbol ve voleybol sahalarının olduğu çok amaçlı bir spor salonumuz vardı. Depreme hazırlık dolayısıyla yıkıldı. Arsasında bir mülkiyet problemi çıktı. İBB kamulaştırma yaparak mülkiyet sorununu çözdü. Yıkılan yeri aslında yeniden yapması gerekir. Biz kapalı spor salonuna başlarlar mı diye beklerken bir gün İBB'nin kamulaştırmadan vazgeçme teklifinin Encümen Müdürlüğü'ne geldiğini söylediler. Biz de 'Olacak iş değil. Burası spor alanında. Burada bir spor salonu vardı, yıkıldı. Mülkiyet problemi giderildi. Şimdi yeniden yapılması lazım' dedik. Bir hafta beklettiler kararı. İkinci hafta yeniden geldi. AK Parti'li encümen üyelerinin muhalefet şerhine rağmen karar encümenden geçti. İmzalar tamamlandı. Konuyla ilgili basın açıklaması yapıp konuyu kamuoyuna duyuracağımız zaman İBB, yine ucube bir kararla, Genel Sekreter kendi teklifini reddederek tuhaf bir kararla kamulaştırmadan vazgeçmeden de vazgeçtiler. Kamulaştırmadan vazgeçme kararı spor salonu yapmak için edinilen mülkü sahibine iade etmek demek. Alınan karar siyasidir, görülmemiş bir şeydir ancak spor salonunun yapımıyla ilgili bir durum hala daha sözkonusuysa değildir. İnşallah 2024 seçimlerinde İBB’nin yeniden Ak Parti belediyeciliği ile yönetileceğine inanıyorum ve o zamanda burayı bir basketbol üstü olarak da yapmanın bize nasip olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Tapusunu üzerimize aldık

En zoruna giden olayın da İBB yönetiminin Zeytinburnu Belediyesi olarak 31 yıl boyunca kullanılan binaya ecrimisil gönderip çökmek olduğunu ifade eden Ömer Arısoy, “İBB Başkanımız geldi, Kazlıçeşme Sanat’ta yapılan çalışmaları gezdi, çok beğendiğini söyledi. Ama ardından 22 milyon 297 bin 432 Türk lirası ecrimisil gönderildi. Kazlıçeşme Sanat olan alan 1984-2015 arasında Zeytinburnu Belediyesi olarak hizmet verdi. Daha sonra yeni belediye binasına taşınınca Kültür Komisyonuna tahsis edildi. Burası büyük bir restorasyon geçirdi. Biz buraları geliştirmek için çalışırken mozaik keşfedildi. Aşağıda dışarıda da var mı yok mu diye deneme kazılarıyla uğraşırken İBB tapusu kendisinde olmasını öne sürerek, bizi işgalci durumuna koydu. 22 Eylül 2020'de 22 milyon 297 bin 432 Türk lirası ecrimisil gönderdi. İBB zabıtalarını buraya göndererek işgal etmek istedi. Buranın Bedrettin Dalan döneminde dönemin İBB Genel Sekreterinin imzasıyla tahsis yazısı var. Sonraki İBB Başkanı Nurettin Sözen'in tahsis yazısı var ve belgeleri de duruyor. Dolayısı ile itiraz ettik. Şimdi tamamiyle tapusunu üzerimize aldık. İBB yönetimiyle ilgili Zeytinburnu özelinde diyebileceğim tek şey; Gölge etmeyin başka ihsan istemez” tepkisini gösterdi.

ELİ İŞTE GÖZÜ OYNAŞTA TAVRI BANA GÖRE DEĞİL

Önümüzdeki yerel seçimlerde tekrar aday olacağını açıklayan Arısoy, “Ömrümün hiçbir yerinde hiçbir yer için hayal kurmadım. Tüm motivasyonum o anda hangi işi yapıyorsam ona endeksli. Hiç aklımda yokken geçmişte Zeytinburnu Belediyesi’nde önce başkan danışmanı, sonra başkan yardımcısı olarak görev aldım. Bütün işim gücüm hatta kapanasıya diyebilecek bir şekilde yaptığım işe odaklı. TOKİ’de çalışırken de böyleydim. Sanki oradan hiç çıkmayacakmışım gibi çalıştım. Kültür Bakanlığı’nda müsteşarken de öyleydim. Hep yaptığım işin en iyisini yapayım diye çalıştım. Aynı odada 18 saat çıkmadan çalıştığımı bilirim. Şimdi de Zeytinburnu’na geldim ve bir söz verdim. Başka da hiçbir planım yok. Sadece; gök kubbede hoş bir seda bırakmak gibi bir planım var. Eli işte gözü oynaşta tavrı da bana göre değil, ayrıca bu hoş da değil. Üniversite öğrencisi iken Zeytinburnu’na ev kiralamak için gelmişim ve 30 yılımı geçirdiğim yere hizmet etmek bana nasip olmuş. 2024 seçimlerinde adayım ancak verilecek kararında başımın üstünde yeri var. Şehirler canlı organizmalardır ve bu şehirle ilgili hayallerimiz bitmedi” açıklamasını yaptı.

a72i4903.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.