29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Metro, Metrobüs, Tramvay, Marmaray,Başkentray, İZBAN ücretsiz mi?

29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz mi? İETT, Metro, Metrobüs, Tramvay, Marmaray,Başkentray, İZBAN ücretsiz mi?
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda birçok vatandaş toplu taşımanın ücretli olup olmayacağını merak ediyor. Peki metro, metrobüs, tramvay, İETT'nin tüm araçları ücretsiz mi olacak?

29 Ekim 2023 bu yıl Pazar gününe denk gelmesi ile dışarı çıkmayı düşünen pek çok vatandaş İETT'nin bedava olup olmayacağını merak ediyor. Peki Bu Pazar toplu taşımalar ücretsiz olacak mı? İstanbul'da İETT'ler ücretsiz mi?


Ülkemizde milli bayramlar genel olarak resmi tatil oluyor. Fakat 29 Ekim bu yıl Pazar gününe denk gelmesi ve Cumhuriyet'in 100. yılı olması sebebiyle milyonlarca kişi dışarıya çıkıp 100. yıl etkinliklerine katılmak istiyor. Özellikle etkinliklerin bu yıl çok sayıda olması ise toplu taşımanın ücretli mi yoksa ücretsiz mi olacak? sorularını akıllara getiriyor.

ibb-1970432.jpg

İETT başta olmak üzere, tramvay, metro, metrobüs, vapur, Marmaray, İzban, Başkentray gibi büyükşehirlerin toplu taşıma araçları ücretli mi ücretsiz mi olacak?


29 Ekim'de toplu taşıma ücretsiz olacak

Her yıl genellikle 29 Ekim'de toplu taşımalar ücretsiz oluyor. Bu yılda Resmi Gazete'de yer alan kararla İstanbul, İzmir ve Ankara'da Marmaray, İzban ve Başkentray ücretsiz olarak hizmet verecektir.

1200x627-28-ekim-tatil-mi-yarim-gun-mu-29-ekim-resmi-tatil-mi-hangi-gune-denk-geliyor-kac-gun-tatil-1666265426191.jpg

Resmi Gazetedeki karara göre;

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle, 29 Ekim 2023 Pazar günü Başkentray, Marmaray, IZBAN ve Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metrosu seferlerinden yararlanacak olanlar, 8/1/2002 tarihli ve 4736 sayılı Kanunun 1 inci maddesinin birinci fıkrası hükmünden muaftır. Bu Karar hükümlerini Ulaştırma ve Altyapı Bakanı yürütür.”

Metro, metrobüs, vapur, tramvay ücretsiz mi?

Her yıl olduğu gibi birçok büyükşehirde genellikle milli bayramlarda topu taşıma ücretsiz olmaktadır. Şuan için herhangi bir resmi açıklama yapılmadı fakat toplu taşımanın 81 ilde 29 Ekim 2023 Pazar günü ücretsiz olması bekleniyor.

İlgili Haberler

Kaynak:Nihan KONYALI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.