İstanbul'da 1 ay sonra yeniden uygulanacak Cumartesi kısıtlaması öncesi trafik yoğunluğu

İstanbul'da 1 ay sonra yeniden uygulanacak Cumartesi kısıtlaması öncesi trafik yoğunluğu
İstanbul'un 'çok yüksek riskli' ile kategorisine girerek kırmızı renge boyanmasıyla yeniden Cumartesi günü kısıtlama kararı alındı. İstanbul'da bu akşam 21.00'de başlayıp Pazartesi 05.00'e kadar sürecek olan 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması öncesi İstanbul'da trafik yoğunluğu oluştu.

Mart ayı başında başlatılan 'kademeli ve kontrollü normalleşme' dönemi kapsamında 'çok yüksek riskli' iller dışındaki tüm illerde Cumartesi günü uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması kaldırılmıştı. Bu kapsamda da İstanbul'da da kısıtlama kaldırılmış, ancak vaka sayısında geçtiğimiz hafta ilk 3'e girerek kırmızı renge boyanınca yeniden Cumartesi günü sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmasına karar verildi.

Alınan karara göre İstanbul'da hafta sonu uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma akşamı saat 21.00'da başlayıp Pazartesi sabah 05.00'de sona erecek.

Kısıtlama öncesi kentin birçok noktasında trafik yoğunluğunun yaşandığı gözlemlendi. Kadıköy D-100 karayolu her iki yönde de araçların dur-kalk şekilde ilerlediği görüldü.

 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası verilerine göre; saat 15.50 itibariyle trafik yoğunluğu yüzde 69 olarak ölçüldü.

DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.