İstanbul'da minibüsler de tıklım tıklım!

İstanbul'da minibüsler de tıklım tıklım!
Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) yüz yüze eğitime geçiş planlaması doğrultusundaki ikinci aşama, bugün başladı. İkinci eğitime geçiş planlamasında bugün ilkokul 2, 3, 4. sınıflar, 8. ve 12. sınıflar, lise hazırlık sınıfı öğrencileri ile özel gereksinimli öğrenciler bugün yüz yüze eğitime başladı. Okula gitmek için toplu taşıma kullanan ve işe giden vatandaşlar nedeniyle minibüslerde yine adım atacak yer kalmadı.

İkitelli Mehmet Akif Mahallesi Aşık Veysel Caddesi üzerinde çalışan minibüsler , okula giden  öğrenciler, çalışanlar nedeniyle tıka basa doldu. Okula gitmek için bekleyen 12. Sınıf öğrencisi Ertuğrul Birol, “15 dakikadır dolmuş bekliyorum. Hepsi dolu geliyor. Tıka basa dolmuş durumda” dedi.


3. Sınıf öğrencisi kızını götürmek için taksi bekleyen Sedat Şen, “Normal şartlarda da dolmuş kullanmıyoruz. Ciddi anlamda çok dolu dolmuşlar. Otobüsler daha boş ama onların da saati uygun değil. Taksi bekliyoruz ama taksi de gelmiyor. Gelen taksiler de trafik olduğu için almıyorlar. Okula gidip gitmeyeceği konusunda dair taahhütname imzalatacaklar. Biz okula gitmesi taraftarıyız zaten belirli günlerde gidecekler. Evde çok sıkıldılar artık” diye konuştu. DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.