İstanbul'da gişeler kalkıyor yerine "Serbest Geçiş Sistemi" geliyor

İstanbul'da gişeler kalkıyor yerine "Serbest Geçiş Sistemi" geliyor
İstanbul'da trafik sorunu her geçen gün artarken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, gişelerin kaldırılacağını ve yerine Serbest Geçiş Sistemi'nin getirileceğini duyurdu.

İstanbulluların en büyük problemi olan trafiğe yeni bir çözüm getiriliyor. Trafikte uzun araç kuyruklarının oluşmasının önüne geçmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasıyla İstanbul'daki bağlantı gişelerinin ortadan kaldırılacağını açıkladı.

İstanbul'a Serbest Geçiş Sistemi geliyor!

İstanbul'da çileye dönüşen trafik için yeni yapılacak adımda TEM Otoyolu'na çıkan bağlantı yollarındaki gişeler kaldırılmasıyla, yolların rahatlayacağı ve trafik sorununun büyük bir oranının rahatlaması hedefleniyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X hesabından yaptığı açıklamasında; Kurtköy'deki TEM Anadolu Otoyol Gişeleri'ni, gişe adalarını ve kanopileri kaldırıldığını ve yerine Serbest Geçiş Sistemi'nin (SGS) getirildiğini duyurdu.

Buna göre Uraloğlu; "Daha önce trafiğin hızını düşürmek amacıyla gişelerden geçiş sağlarken artık bu uygulamanın yerini serbest geçişe bırakıyor; böylece bu bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun önüne geçiyoruz." dedi.

1744.jpg

Serbest Geçiş Sistemi 5 gişeye daha uygulanacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, açıklamasının devamında, "Serbest Geçiş Sistemi'ni önümüzdeki günlerde İstanbul'un 5 farklı gişe bölgesinde daha uygulamayı planlanırken trafik akışına da hız katmayı amaçlıyoruz." ifadelerini kullandı.

Şuan İstanbul Kurtköy'deki TEM Anadolu Otoyol Gişeleri'nde başlayan uygulama çok yakında İstanbul'un tüm bağlantı yollarında devreye sokulacak.


Serbest Geçiş Sistemi nedir?

Serbest Geçiş Sistemi belirli bir ücret karşılığında köprü, tünel gibi alanlarda trafiğin akışını yavaşlatmadan ücret alınan elektronik bir sistemdir.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.