İstanbullular dikkat: Metrobüs durağı 45 gün kapalı!

İstanbullular dikkat: Metrobüs durağı 45 gün kapalı!
Megakentte milyonlarca kişinin ulaşım için kullandığı metrobüsün duraklarından biri yapılacak çalışma nedeniyle kapatılıyor.

Metrobüs kullanan pek çok İstanbulluyu etkileyecek haber İBB tarafından açıklandı. Metrobüs duraklarından biri 45 gün kapalı olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) yapılan açıklamaya göre, Küçükçekmece ve Bakırköy ilçelerinin bağlantı noktasında yer alan Beşyol Metrobüs Durağı, kapatılıyor. Üst geçit çalışması nedeniyle kapatılacak olan durak 45 gün süreyle hizmet veremeyecek.

Teknik ömrünü tamamladığı açıklanan Beşyol durağının yaya kapasitesini artırmak için yenileneceği öğrenildi. Öte yanda yaya üst geçidi yapımıyla birlikte istasyon düzenlemesi ve D-100 karayolunun yeniden dizayn edilmesi çalışmaları da 45 günlük süre içerisinde gerçekleştirilecek.

İşte alternatif duraklar

Beşyol durağının kapalı olduğu süre boyunca vatandaşların Sefaköy veya Florya metrobüs duraklarını kullanabilecekleri ifade edildi.

İBB’den yapılan açıklamada, "Ulaşım ve Trafik Düzenleme Komisyonu kararıyla 7 Şubat'tan itibaren Beşyol metrobüs durağı 45 gün süreyle kapalı olacak." ifadelerine yer verildi.

Beşyol metrobüs durağında yapılacak çalışma ile; 70 metre uzunluğunda ve 5 metre genişliğinde yeni üst geçit inşa edilecek. Üst geçit tamamlandığında ise Edirne istikameti D-100 kara yolu, yan yol ve metrobüs yolunun 450 metre boyunca yaklaşık bir şerit kadar kuzeye öteleneceği ve metrobüs peron alanının genişleyeceği öğrenildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.