Diyaliz hastalarına kötü haber! Türk Böbrek Vakfı'nın hastanesi ve diyaliz merkezi kapatıldı

Diyaliz hastalarına kötü haber! Türk Böbrek Vakfı'nın hastanesi ve diyaliz merkezi kapatıldı
Türkiye'nin en önemli sağlık kuruluşlarından bir olan Türk Böbrek Vakfı, hastalarına gelen mesajın ardından diyaliz merkezi ve hastanesindeki faaliyetlerin sona erdiğini duyurdu.

İstanbul Bahçelievler'de bulunan Türk Böbrek Vakfı, yıllardır böbrek hastası olan vatandaşlara hizmet vermeyi sürdürürken alınan mahkeme kararı ile birlikte faaliyetlerinin sona erdiğini açıkladı.

Böbrek hastalıkları ve diyaliz denince İstanbul'daki en önemli ve tek kuruluş olan Türk Böbrek Vakfı, yıllardır milyonlarca hastanın hayatına dokunurken arazi anlaşmazlığı yüzünde faaliyetlerine son vermek zorunda kaldı.

973328.jpg

Yıllar önce Türk Böbrek Vakfı'nın bulunduğu arazinin kamu tarafından vakfa tahsis edildiği ve bağışçıların desteği ile Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi ve Hizmet Hastanesi olarak böbrek hastalarına hizmet veriyordu. Fakat arazinin mirasçıları tarafından açılan davada, mahkeme binanın yıkımına kararı vermesiyle Türk Böbrek Vakfı'nın hastane ve diyaliz merkezi boşaltılarak faaliyetlerine son vermek durumunda kaldı.

Böbrek hastalarına gönderilen mesajla durum ortaya çıktı

Türk Böbrek Vakfı'nın hastalarına gönderdiği SMS mesajında, vakfa ait Hizmet Hastanesi ve Ahmet Ermiş Diyaliz Merkezi'nin 31 Ocak 2024 Çarşamba günü kapatılacağı ve faaliyetlerine son vereceklerini belirtti. Türk Böbrek Vakfı'nda tedavi gören ve görmüş olan hastaların hastanedeki hasta dosyalarını teslim almaları rica edilirken, başka herhangi bir açıklama yapılmadı.

166839.jpeg

Hastalar mağdur edilmemek için anlaşmalı hastanelere yönlendirilecek

Yaşanan talihsiz durumla ilgili böbrek hastası ve diyaliz tedavisi gören vatandaşlar ne yapacağını bilemezken, Türk Böbrek Vakfı'nın İstanbul'da nereye taşınacağı ve hangi kurumda tedavilerine işbirliği ile devam edip etmeyeceği ise belirsizliğini koruyor.

Türk Böbrek Vakfı'nda tedavi gören hastalar çevredeki anlaşmalı hastane ve diyaliz merkezlerine transfer edilirken, vakıf tarafından açıklama geldi. Buna göre Tekirdağ'da bulunan Türk Böbrek Vakfı'nın hizmet vermeye devam edeceği belirtilerek İstanbul ile ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

99e104e3-8773-4d31-9a00-32fbab2e5f53.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.