Resul Emre Şahan: Yeni bir hikaye yazacağız

Resul Emre Şahan: Yeni bir hikaye yazacağız
CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Şahan, “Odağımızda insan olacak” dedi.

CHP Şişli Belediye Başkan adayı Resul Emrah Şahan, seçim çalışmalarını hızlandırdı. “Odağımızda insan olacak” diyen Şahan, “İstanbul’da Ekrem başkanımız, Şişli’de Muammer Başkanımızla çok önemli ve güzel işler başardık. 5 yıldır bu ilçede ve İstanbul’da demokrasi mücadelesi verdik. Kimseyi ardımızda bırakmayacağız. Şişli’ye gönül veren 7’den 70’e herkesle yeniden, yeni bir hikaye yazacağız” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, adaylığının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına start verdi. “Şişli’nin gelecek için bir planı var” hedefiyle yola çıkan Şahan, “Şişli bana çok şey kattı” dedi. Şahan, “2019 yılında İstanbul’un, Şişli’nin kaderini değiştirecek çok güzel bir başarı hikayesinin parçası olduk. 16 milyon İstanbullu’nun hayatını iyileştirecek projeler ürettik. Gecemizi gündüzümüze katarak, ortak akılla çalıştık. İstanbul’da Ekrem başkanımız, Şişli’de Muammer Başkanımızla çok önemli ve güzel işler başardık. 5 yıldır bu ilçede ve İstanbul’da demokrasi mücadelesi verdik. Şimdi Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girdiğimiz 2024’te bu demokrasi mücadelesiyle ilçemizde bir bayrak değişimi gerçekleşecek” ifadelerini kullandı.

Adalete ihtiyaç var

“Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde 16 milyon İstanbullu için nasıl mücadele ettiysek, şimdi de ‘Tam yol ileri’ diyerek Şişli’den bu mücadeleye örgütümüzle birlikte destek vereceğiz” diyen Şahan, “Şişli’de de İstanbul’da da her birimize bu anlamda büyük sorumluluk düşüyor. Bu şehrin güçlenmeye, adalete ihtiyacı var. Odağımızda ‘insan’ olacak. Onurlu bir yaşam için var gücümüzle çalışacağız. Farklılıklarımızın bize kattığı zenginlikle; birlikteliğimizi, kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Dünyadaki akranlarıyla eş şartlara kavuşturup gençlerimizi destekleyeceğiz. Şişlili kadınların rahatça gezdikleri, güvenli sokakları olan bir Şişli yaratacağız. Elbette güvenle yaşamak için evlerimizi de güçlendireceğiz. Kentsel dönüşüm deyince aklına sadece beton ve para gelenlerden olmayacağız. Onlar, toprağa bakınca arsa görür. Cumhuriyetin evlatları, yani bizler, Cumhuriyet Halk Partililer; vatan toprağını, yurttaşın hakkı olarak görür” açıklamasında bulundu.

Tam yol ileri

Partililerden 31 Mart’taki yerel seçimlerde Şişli ve İstanbul için tarih yazmalarını isteyen Şahan, “Küskünlük yaratmayacağız. Kimseyi ardımızda bırakmayacağız. Evinde, işinde, sokakta her bir insana dokunup, derdini dinleyeceğiz. Şişli’de girilmedik bir sokak kalmayacak. Hep birlikte Şişli’yi İstanbul’un kalbi yapmak için mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu. “Şişli’mizi geleceğe taşımak için tam yol ileri diyerek başlıyorum” ifadelerini kullanan Şahan, “Biliyorum, birlikte bilimin ışığında buluşunca çözemeyeceğimiz hiçbir sorun kalmayacak. Şişli’de her şey çok daha güzel olacak. İstanbul’un kalbi Şişli’de atacak. 2019 yılında İstanbul’un kaderini, Şişli’nin kaderini değiştirecek çok güzel bir başarı hikayesinin bir parçası olduk. İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde şimdi sıra 2024 seçimlerinde. Şişli ilçe örgütümüzle, Şişli’ye gönül veren 7’den 70’e herkesle yeniden, yeni bir hikaye yazacağız. Her bir sokağı Cumhuriyete çıkan güzel ilçemizi birlikte geleceğe taşıyacağız. Dur durak bilmeyen enerjimizle, ilçemizdeki her mahallenin her noktasına temas edeceğiz” dedi.

gfmcc9awmaa3vht.webp
Resul Emre Şahan

Birlikte yöneteceğiz

Şişli'nin her köşesinden gelen her sese kulak vereceklerini belirten Şahan, “İlçemizi birlikte yöneteceğiz. Şişli’nin geleceğini planlama noktasında ilçemizin tüm aktörleriyle işbirliği ve dayanışma içerisinde çalışacağız. Bu kapsamda İlçe Başkanımız Tamer Özcanlı ile birlikte Şişli Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya’yı ziyaret ettik. Şişli’yle ilgili görüş alışverişinde bulunarak projelerimizden bahsettik. Nazik davetleri için Sayın Kaymakamımız Ahmet Gazi Kaya’ya teşekkür ediyorum. Kalbi Şişli için atan, İstanbul için emin adımlarla tam yol ileri yürüyeceğimiz yol arkadaşlarımızla gelecek motivasyonlarımızı paylaştık. Birbirimizden güç aldık. Belediye meclis üyeliğine aday adayı olarak yolumuza ortak olan arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Birliğimizden kuvvet doğacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul başardı

Ömrümün çoğunun geçtiği yollarda yürüdüğünü belirten Resul Emrah Şahan, “Yarınlarımızı planlarken, dünden bize kalanlara, tarihi dokumuza, hatıralara, kentin hafızasına sahip çıkacağız.

Şişli’yi, geleceğe değerleriyle taşıyacağız. Göreve geldiğimizde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin şehir dışından gelen öğrencilere sunduğu hiçbir barınma hizmeti yoktu. 2019'dan sonra oldu, binlerce gencimiz rahata kavuştu. Şişli'mizdeki üniversitelilerin yaşamı da çok güzel oldu. Çağdaş, ferah ve güvenli yurtlarda öğrencilerimiz çok mutlu. İstanbul başardı, Şişli başardı. Yaşadığımız yerde, kültürlerimizi yaşatmanın ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladık. Güzel ilçemizdeki, herkesin sorunlarına ortağız ve bu sorunlara çözüm sunacağız. Bir şey kazanacaksa, o da nezaket ve ortak akılda buluşmak olacak. Sosyal demokrasinin dayanışmacı ruhuyla ülkemizi aydınlatma yolunda mücadele arkadaşım olan Orhan Beğenmiş’e ve partimiz Şişli ilçe örgütünün kıymetli üyelerine destek ziyaretleri için teşekkür ederim. Attığımız her adım ülkemizin üzerinden karanlığı kaldırmak için” diye konuştu.

resul-emrah-sahan.webp
Resul Emre Şahan

CAN'I SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ

Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın milletvekilliğinin düşürülmesine çok sert tepki gösteren CHP Şişli adayı Resul Emrah Şahan, “Hataylıların oylarıyla seçilen Can Atalay'ın milletvekilliğinin hukuksuzca düşürülmesi ve halkın iradesinin gasbedilmesine karşı

Beşiktaş İskelesi'nden sesimizi yükselttik. Şartlar ne olursa olsun Can Atalay kendisini seçen Hatay halkına karşı sorumluluğunu yerine getirmek için elbette en iyisini yapacaktır. Ama şu da unutulmasın; bu kararı alanlar tarihin utanç sayfalarındaki yerini çoktan aldılar. Depremzede Hatay halkının iradesini temsil etmek üzere TBMM’ye gönderdiği Can Atalay’ın milletvekilliğinin anayasanın açık hükmüne ve AYM kararlarına rağmen düşürülmesi demokrasimiz adına bir utanç kaynağıdır. Can’ı, Tayfun’u, anayasal düzeni ve demokrasimizi savunmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

resul-emrah-sahan-2-webp.webp
Resul Emre Şahan

BU ALÇAK SALDIRIYI LANETYLİYORUM!

Sarıyer'de bulunan Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırıyı lanetleyen Resul Emrah Şahan, “Santa Maria Kilisesi'ne yapılan saldırı nedeniyle kilise cemaatine geçmiş olsun ziyaretinde bulunduk. Ardından hayatını kaybeden yurttaşımız Tuncer Cihan'ın acısını cenazesi başında yakınlarıyla paylaştık. Kaybettiğimiz canımızın ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ülkemizin sırtından kötülüğün hançerini atmak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Zengin kültürlerimizin kardeşliğini ilelebet yaşatacağız. Sarıyer Santa Maria Kilisesi'nde pazar ayini esnasında gerçekleşen alçakça saldırıyı şiddetle kınıyorum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, ailesi ve yakınlarına başsağlığı dilerim. Farklı inanç ve kültürlere yüzyıllardır ev sahipliği yapan kadim İstanbul'umuzda barış ve kardeşlik ruhuna zarar verilmesine asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.

RESUL EMRAH ŞAHAN KİMDİR?

1982 yılında Ankara'da doğan Resul Emrah Şahan, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü'nden mezun oldu. 2005 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Metropolitan Planlama ve Tasarım Merkezi'nde şehir plancısı olarak göreve başladı. Ulaşım, altyapı, kentsel politikalar, kentlerin teknolojiyle entegrasyonu konularında özel sektöre ve kamu kuruluşlarına uzun yıllar danışmanlık yapan Şahan, 2014-2019 yılları arasında Beylikdüzü Belediyesi'nde Teknik Koordinasyon ve Projeler Birimi Koordinatörü olarak katılımcı kent planlama ve araştırma-geliştirme çalışmaları alanlarında projeler geliştirdi.

resul-emrah-sahan-3-webp-webp.webp
Resul Emre Şahan

2013 yılında katıldığı Cumhuriyet Halk Partisi'nde, Ekrem İmamoğlu'nun adaylık sürecinde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2019 Seçimleri Politika ve Projeler Bildirgesi'nin hazırlanmasında teknik çalışmaların ana koordinasyonunu yönetti. 2019-2023 yılları arasında İstanbul Planlama Ajansı Başkanlığı, Bimtaş Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Şişli Belediyesi Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulunan Şahan, bu dönemlerde İstanbul 2050 Vizyon Planı ve Şişli Afet Yönetim Planı'nın hazırlanmasında etkin görev aldı. Şişli'de 2024 Türkiye Yerel Seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisi'nden Belediye Başkan Adayı oldu.

İlgili Haberler

Kaynak:Engin Belli

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.