Kastamonu mutfağı İstanbul’a taşınıyor

Kastamonu mutfağı İstanbul’a taşınıyor
İstanbul Kent Üniversitesi ile Dünya Mirası Kastamonu İnisiyatifi işbirliğinde gerçekleştirilen proje ile Kastamonu mutfağı İstanbul’da meraklılarına sunuluyor.

Kastamonu ilinin doğal, kültürel ve tarihsel mirasına sahip çıkmak ve bölgenin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlayan projenin ilk adımı 10 ile 11 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

“Kastamonu Mutfağı Akademide” adı taşıyan proje, İstanbul Kent Üniversitesi’nde düzenlenecek.

İstanbul Kent Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü işbirliği ile yürütülen çalışmada; Kastamonulu ustalar ve üreticiler yer alacak. Bölgeye ait yemeklerin, yemek tekniklerinin ve kente özgü ürünlerin anlatılacağı etkinlik iki gün sürecek.

Katılımcılar ayrıca bölgeye ait ürünleri de sergileme imkanı bulacak.

b8261efa-9b25-4522-a50b-65647941ece8.jpg

İşte etkinliğin detayları:

10 KASIM PANELLER:

13.00 – 13.45 : Coğrafi İşaretli ve Slow Food Nuhun Ambarı Listesinde Yer Alan Ürünlerin Yöresel Mutfakların Gelişimine Katkıları; Kastamonu pastırması, Siyez Bulguru, Üryani Eriği ve coğrafi işaretli Kastamonu ürünleri; potansiyelimiz, vizyonumuz.

Moderatör: Gülsen Kırbaş - Uğurlu Konakları / Slow Food Kastamonu Lideri
Konuşmacılar: Emrah İnce - Yeni Çiftçi Platformu, Sevim Özsoy - Siyez Evi, Zeynep Kakınç - Gazeteci, Mutfak Dostları Derneği Önceki Başkanı

14.00 – 14.45 : Yöresel Mutfakların Nihai Tüketiciye Ulaşmasında Standardizasyon; yöresel lokantaların sürdürülebilirliği.
Moderatör; Prof.Dr. Burak Mil - İstanbul Kent Üniversitesi, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı

Konuşmacılar: Ebru Koralı - TURYID Başkan Yardımcısı, Önder Köse - restoratör, Anadolu Halk Derneği Başkanı, Duygu Ece Aydın – İksirli Çiftlik & İksir Resort Town

İlgili Haberler

Kaynak:Haber Merkezi - Ali Birerdinç

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.