Kediler için en güzel sergi

Kediler için en güzel sergi
Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü dolayısıyla tamamı çocukların eserlerinden oluşan “Resim ve Seramik Sergisi”ne ev sahipliği yaptı. Sergi kapsamında sevimli dostlarımızın fotoğraflarından oluşan bir seçki de kediseverlerin beğenisine sunuldu

Esenler Belediyesi, 17 Şubat Dünya Kediler Günü kapsamında tamamı çocukların eserlerinden oluşan ‘Resim ve Seramik Sergisi’ni sanatseverlerle buluşturdu. Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen sergide, 6 – 13 yaş arasındaki 30’a yakın öğrencinin seramik ve resimlerden oluşan kedi temalı eserleri meraklıların ilgisine sunuldu. Etkinliğe, Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, Esenler Belediyesi Kültür İşleri Müdürü Hüseyin Cerrahoğlu ve çok sayıda sanatsever katıldı. Etkinliğe katılanlara kedi maması da verildi. Sergi, Şubat ayı sonuna kadar görülebilecek.

Bizlere öğretecek çok şeyleri var
Esenler Belediyesi Sanat Evi (ESEV) Genel Sanat Yönetmeni Abdülbaki Kömür, “İnsanoğlu, canlı cansız her şeyin hakkını gözetmek zorundadır. Aynı zamanda hepimiz Allah’ı seviyoruz. ‘Peki Allah’ı nasıl seviyorsunuz?’ diye bir soru sorsam size. Allah’ı sevmenin yolu şudur: Yunus Emre diyor ya. Yaradılanı sevmek, Yaradandan ötürü . Hayvanları, eşyayı sevmekle başlar. Hayvanları ve eşyaları severseniz sonra insanları da seversiniz. Sonra Peygamberi seversiniz. Allah’ı böyle seversiniz. Peygamber Efendimiz bir savaşa ordu gönderirken ordu komutanına ‘Hayvanlara zarar vermeyin’ demiştir. Daha birçok şey var. Kedisi, köpeği ve daha farklı canlılar besleyenler var. Onlar diğer insanlardan farklı davranmaya başlarlar. Çünkü bu bir sevgi, bir dostluk bir ilişki biçimi kazandırır. Bu Kediler Günü’nün anlamı ise bir farkındalık oluşturmasıdır. Umarım hayvanlarla iyi geçiniriz. Onların bize öğreteceği çok şey var” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.