Kemal Deniz Bozkurt geçmişi suçladı

Kemal Deniz Bozkurt geçmişi suçladı
İstanbul’da aşırı yağıştan en fazla Esenyurt etkilendi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Geçmiş yıllarda yapılan yanlış uygulamalar yüzünden bu iş buraya kadar geldi” dedi. Bozkurt, yağış uyarısıyla birlikte aldıkları önlemler sonucunda herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını bildirdi

Geçtiğimiz günlerde yağan yağmur nedeniyle Esenyurt’ta sel baskını meydana geldi. Haramidere’nin taşmasıyla birlikte Pınar Mahallesi ve Yeşilkent Mahallesi’ndeki evlerin bodrum katları sular altında kaldı. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, “Esenyurt’un önemli sorunlarından bir tanesi Haramidere’nin ıslah çalışması. Maalesef geçmiş yıllarda yanlış imalatlar, yanlış imar izinleri ve alt yapı yetersizliği yüzünden buraya kadar geldi. Dün gece saat on bir itibarıyla bu haber bizlere geldiğinde bütün ekip arkadaşlarımız sahada oldular, vatandaşları sel felaketine karşı uyardılar. Boşaltılması gereken daireler boşaltıldı. En azından tehlikeli olan yerlerde vatandaşlarımız dışarı alındı. Sonrasında ekip arkadaşlarımız süreci izlediler ve müdahale edilmesi gereken yerlerde müdahaleler yapıldı. Sabaha kadar saha idik, şimdiye kadar başarılı gitti, şimdiye kadar can kaybımız yok çok şükür. Çalışmalar devam ediyor. Balçıklar vardı temizlendi. Çalışma arkadaşımız İBB ekipleriyle koordineli bir şekilde sabaha kadar işinin başında idi. Bende sabaha kadar buradaydım” dedi.


Islah edilmesi lazım

Bölgenin ana sorununa vurgu yaparak çözüm konusunda gerçekleştirdikleri çalışmalara değinen Başkan Bozkurt, “Derenin ıslah edilmesi lazım, geçmiş yıllarda yapılan yanlış imalatların düzeltilmesi lazım. Bununla ilgili zaten biz göreve geldikten sonra bu projeyi tadil etmiştik. Yaklaşık 2 kilometrelik bir alanda imalat yapıldı. Burada İSKİ ile İGDAŞ'ın yaklaşık 2 metrelik bir su isale hattı var, onlarla ilgili de deplaseler yapılıyor. Deplaseler yapıldıktan sonra da dere buradan yukarıya kadar devam edecek. Kamuoyunun dikkatini bir yere çekmek istiyorum. Zaman zaman bazı yerlerin imara açılmasına karşı duruyorduk. Bazı Kültürevlerin açılmasına ve onların kullanımına karşı duruyorduk ve bizi kamuoyundaki vatandaşlar yanlış anlasın diye birtakım odaklar tarafından yönlendirmeler yapılıyordu. Bu mesele aslında can kayıplarının yaşanmaması için ne kadar doğru yaptığımızı, bu işlerin ne kadar ciddi olduğunu da gösteriyor ama sevindirici yanı şu; uyarıları ve kontrolleri yaptığımız için bir can kaybı olmadı” ifadelerini kullandı.


Çalışmalara başladık

Göreve geldikleri ilk andan itibaren olası su taşkınlarına karşı bölgede çalışmalara başladıklarını söyleyen Bozkurt, “Yaklaşık 200 metre ileride bir dere çalışması var. Dere kesitimizi büyüttük. İki yanında da atık suların toplandığı iki buçuk metre çapında kollektör var. Zira şu anda atık su hatları ile yağmur su hatları birbirine karışmış durumda. Hepsi derenin içine akıyor dolayısıyla dere taştığında sular borudan evin içine giriyordu. Bu çalışmalar bittiğinde evlere su basmasının önüne geçmiş olacağız. Bu çalışmanın bu alanı geçmesinin 3-4 ayı bulacağını düşünüyorum. Bir buçuk yıl içinde dere çalışmasının tamamının biteceğini düşünüyorum. Bundan sonra Esenyurtlular burada daha rahat nefes alacaklar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.