Kemal Deniz Bozkurt: Sanki uzaydan geldiniz yahu!

Kemal Deniz Bozkurt: Sanki uzaydan geldiniz yahu!
Esenyurt Sinop ve Van Kültür Evleri'nin kapatılmasına yönelik belediyenin yaptığı girişimler, Esenyurt Belediyesi'nin Meclis gündemine taşındı. AK Partili Tarık Erdem, “Van ve Sinop Kültür Evleri can ve mal güvenliğine tehdit oluşturacak durumda deniyor. Bu kabul edilemez” dedi. Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise, “Buraların var olduğu yerler dere koruma bandı üzerinde. Tarık Bey şimdi sanki uzaydan gelmiş gibi yahu. Öyle konuşuyor. Bunları açıkladık” dedi

Esenyurt Belediyesi'nin Eylül ayı meclis toplantısına Sinop ve Van Kültür Evleri ile ilgili tartışmalar damgasını vurdu. Gazetemizin gündeme getirdiği kültür evleri ile ilgili Esenyurt Belediyesi Zabıtası ve Esenyurt Belediye Başkan Yardımcısı söz konusu yerlerin kapatılması adına girişimlerde bulunmuştu. Konu ile ilgili mecliste konuşan AK Partili Tarık Erdem, “Geçtiğimiz hafta Kültür Evleri ile ilgili hoş olmayan manzaralarla karşılaştık. Bu ay bu konuyla ilgili en doğru kararı meclisten çıkaracağımıza hiç şüphem yok. Ancak ne hikmetse Sinop ve Van Kültür Evlerimiz ısrarla mühürlenmek istendi. Gerekçe olarak da can ve mal güvenliği gösterildi. Ancak; Kültür Evleri'nin üst tarafında bulunan muhtarlık gibi ev ve iş yerlerini su basabilir. Belediye Başkanımız Van ve Sinop Kültür Evleri'ni çok önemsiyor olacak ki bölgedeki diğer vatandaşlara hiçbir işlem yapılmamış. Bu sebeptendendir ki bize tebliğ edilen gerekçe hiç masum görülmemektedir. Birkaç aylık sürede mesele ne oldu ise can ve mal güvenliğe denk geldi. Belediye başkanına sormak istiyorum; belediyemizin bazı kültür evleri ticari kurum olarak gösteriliyor. Buralar Van ve Sinop Kültür Evleri'nden önce mühürlenmemeli miydi? Veya bölgede tehdit oluşturan, can ve mal güvenliğine zarar verilecek yerler daha önceden mühürlenmemeli miydi? Konuşmamdan da anlaşıldığı üzere yapılan uygulamanın tutarlı bir yanı yok. Bu konu siyasi bir sorun haline getirilmiştir. Birlikte görev yaptığımız zabıta arkadaşlarımızla, hemşehrilerimizi karşı karşıya getirdiğiniz. Esenyurt'ta yaşayan Sinop ve Vanlı hemşehrilerimizle ilgili; buralardaki sorunun çözüme kavuşmasını istiyoruz. Sizlerden de bunun çözümünü bekliyoruz” dedi.


Diyalog kurulabilirdi

Konuya ilişkin mecliste konuşan MHP Meclis üyesi Hüseyin Kaya ise “Esenyurt'ta derneklere tahsis edilen yerlerle ilgili bazı sıkıntılar var. Şimdi eğer bir şey yapılacaksa genele yapılması lazım. Sadece Van ve Sinop Kültür Evleri ile ilgili böyle bir adım atılması insanların kafasında bir dünya soru işareti oluşturuyor. Son olaylarda da belediyenin müdahale etmesi gereken yerlerde; belediye başkan yardımcılarının müdahale etmesi, bunun sosyal medyada lanse edilmesi belediye adına bir prestij kaybıdır. Bu arkadaşlar istişareye açıklar. Görüşerek, işi bu boyutlara getirmeden halledebilse idik konu buralara kadar gelmezdi” ifadelerini kullandı.


Konuyu başka yerlere çekmeyin

İYİ Parti Meclis üyesi Enver Demir de konunun yanlış yerlere çekilmek istendiğini aktardı. Demir, “Sinop, Van Kültür Evleri'nde belediye başkan yardımcımıza yapılan saldırıyı kınıyorum. Kaba kuvvet kullanarak hiçbir sorunun çözüldüğünü görmedim. Sorunun çözümü belediye meclisidir ve hukuki mercilerdir. Sorun zaten meclisin gündemindedir. Konuyu provoke edip başka mecralara çekmenin anlamı yoktur” dedi.


Sabırlı olmalıyız

AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Gazanfer Karakaş ise soruna ilişkin herkesin sabır içinde olmasın gerektiğini acele karar vermemesi gerektiğini kaydetti. Karakaş, “Biz herkesten önce sabırlı olmalıyız. Bizim kızmak gibi bir hakkımız yok. Bu noktada iletişim kanallarımız açık olmalı. Konuşmalı, diyalog içinde olmalıyız. Biz o ortamı sürekli diri tutmalıyız. Aksi halde burayı idare edemeyiz” diye konuştu.


Tahsisleri iptal edeceğiz

Söz konusu derneklerrle ilgili konunun 1 yıl önce de meclis gündemine geldiğini belirten Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt ise iddialara cevap verdi. AK Partili Tarık Erdem için “Uzaydan mı geldin” diyen Bozkurt, “Son zamanlarda ısrarla birileri Esenyurt Belediyesi'ni ve CHP'yi yıpratmak adına ne yazık ki bazı kamu kurum ve kuruluşlarında bu işe sessiz kalmasıyla bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Geçmiş yıllarda maalesef yanlış bir şekilde tahsis edilen yerler var. Sayıştay da bunu doğruluyor. Sayıştay bu devletin önemli kurumlarından biridir. Sayıştay; halkın kaynaklarının nasıl kurulduğunu denetler. Biz hukuğa olan inancımız, adelete olan inancımız; birlikte yaşama inancımızdan dolayı bunlara uyduk. Yazılan kuralları dikkate aldık. Dolayısıyla Sayıştaş'ın aldığı bir karar var. Bu karara göre hareket ettik. İmalatların yapıldığı yer dere koruma bandı üzerinde. Sürekli bu 2 dernek dile getiriliyor. Sanki bizim Van veya Sinop'la bir kavgamız var. Yani ben vicdanen benimle aynı düşündüğünüzü biliyorum. 81 il de bizim. Niye iki ili ayıralım? Bakın bu derneklerin olduğu yerler dere koruma bandıdır? Buralarda olmak hukuğa aykırı davranmaktır. Sonra açılış yapacağız kapanış yaparsınız dediler. Ben dedim ki burayı açsanız bile kapatacağız. Tarık Bey sanki uzaydan yeni gelmiş gibi konuşuyor. Bunları o dönem anlattım. Vanlı derneklerin bir çoğu olayı makul karşıladı. Sanki sorun yeni baştan oluşmuş gibi, biz durup dururken bir şey yapıyormuşuz gibi anlatılmaya çalışılıyor bunlar normal şeyler değil. Ben buna anlam veremiyorum. Yaptığınız yanlış her ithama rağmen biz gerçekleri söylemeye devam edeceğiz. Biz bu tahsisleri iptal edeceğiz. O derneklerin elinden buraları almayacağız. Yeni bir yol bulacağız” ifadelerini kullandı.


ANIL BODUÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.