Kosova Cumhuriyeti Başkonsolosu’ndan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya ziyaret

Kosova Cumhuriyeti Başkonsolosu’ndan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya ziyaret
Kosova Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Suzan Novoberdaliu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’ya nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyaret dolayısıyla konuk Başkonsolos Novoberdaliu’ya teşekkür eden Başkan Çağırıcı, “Kosova denildiği vakit her zaman ayrı bir heyecan ve duygu yaşıyoruz. İnşallah hep birlikte yeni kültür köprüleri inşa etmeye devam edeceğiz” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Başkonsolosu Suzan Novoberdaiu, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’yı makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında iki ülke arasındaki sosyal ve kültürel faaliyetler konuşuldu, geleceğe dönük yapılması planlanan çalışmalar dile getirildi. Başkan Çağırıcı’nın Kosova’daki örnek faaliyetlerini yakından bildiğini ifade eden Başkonsolos Novoberdaliu, iki ülke arasında kültür köprülerin inşa edilmesinden dolayı ayrı bir mutluluk yaşadıklarını vurguladı. Novorbedaliu iki ülke arasındaki yüzlerce yıllık kültürel mirasın yaşatılması ve iş birliğinin daha da güçlendirilmesi adına birlikte yapılan çalışmaların önemine dikkat çekti.

KOSOVA’DA KARDEŞ BELEDİYEMİZ VAR
Başkan Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak yurt dışında Evlad-ı Fatihan Kosova İpek Belediyesi dahil 22 kardeş belediye ile iş birliği protokolü bulunduğunu belirterek, “Kosova’dan İpek, Bosna Hersek’ten Çeliç ve Buzim, Bulgaristan’dan Targovishte, Arnavutluk’tan Çorovoda ile Berat belediyeleri kardeş belediyelerimiz arasında yer alıyor. Bu kapsamda bizler her zaman geniş bakış açısı ve politikalar doğrultusunda hareket etmekteyiz. Bu kardeşlik kâğıt üzerinde kalmadığı gibi geçmişten günümüze ulaşan sosyal, kültürel, tarihsel birliktelikten doğan bir kardeşliktir” dedi.

KÜLTÜR KÖPRÜSÜ İNŞA EDİYORUZ
İki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları güçlendirmeye dönük çalışmalarla ilgili bilgi veren Çağırıcı, Buzim, Berat ve İpek belediyeleriyle birbirinden anlamlı çalışmalara imza attıklarını kaydetti. Çağırıcı şunları söyledi: “Bağcılar’dan İpek’e Kültür köprüleri “ adlı eser yayımladık. Bildiğiniz gibi İstiklal Marşı şairimiz Mehmet Akif’in babası da İpek şehrindendir. İstanbul Fatih Medresesi’nde Müderrislik yapan Tahir Efendi, İpek yakınlarındaki Susiçe köyündendir. Bu anlamda da Kosova denildiği vakit ayrı bir heyecan ve duygu yaşıyoruz’

Çağırıcı, ayrıca Türk Dünyası Belediyeler Birliği Başkan Yardımcısı, Dünya Yerel Yönetim ve Demokrasi Akademisi (WALD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Güneydoğu Avrupa Yerel Yönetim Birlikleri Ağı NALAS'ın 2. Başkan Yardımcısı görevlerini de üstlendiğini belirterek, Kosova’daki belediyelerle bilgi ve tecrübe paylaşımı yaptıklarını sözlerine ekledi.  

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.