Küçükçekmece Belediyesi yeni zam oranını açıkladı

Küçükçekmece Belediyesi yeni zam oranını açıkladı
Küçükçekmece Belediyesi işçilerin maaşlarına, özlük hakları iyileştirilerek, yüzde 76 oranında zam yapıldığını duyurdu.

Küçükçekmece Belediyesi ve Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. İmzalanan yeni sözleşme ile Belediye Anonim Şirketi’ne bağlı işçilerin maaşlarına, özlük hakları iyileştirilerek, yüzde 76 oranında zam yapıldı.

Küçükçekmece Belediyesi ve DİSK Genel- İş Sendikası tarafından Küçükçekmece İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketine bağlı çalışan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi imzalandı. Belediye binasında gerçekleşen imza törenine Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi, DİSK- Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan, Araştırma Daire Başkanı Adil Çiftçi, 2 No’lu Şube Başkanı Ersin Korkmaz, KİTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Üstünbaş, sendika temsilcileri ve belediye personelleri katıldı. Belediye işçilerine verilen 25 günlük tediye, yeni sözleşmeyle 45 güne çıkarılırken, diğer tüm sosyal haklara ise yüzde 76 oranında zam uygulandı. Sözleşmeye göre işçilerin maaşlarına 6 ayda bir memur maaş artış endeksi kadar zam yansıtılacak.

ÇEBİ: EMEKÇİ BİZİM DOSTUMUZDUR

Toplu iş sözleşmesinin çalışanları oldukça memnun ettiğini söyleyen Çebi, “Ülkenin ve belediyenin şartlarını dikkate alarak çalışan emekçilerimizin yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Çalışan emekçilerimizin sabahları işe gelirken mutlu gelmelerini istiyoruz. Eğer onlar emeğinin karşılığını alamazsa işe mutlu gelmezler. Yaptığı işlerden memnun kalmazlar. İsrafı bitirerek yapıyoruz. Onlara vermiş olduklarımızı tasarrufla yapıyoruz. Personelimize, çalışanlarımıza onların beklentilerini yerine getirerek mutlu etmeye çalışıyoruz. Tek yaptığımız bu. Bunun için emekçi bizim dostumuzdur. Dünya görüşümüz böyledir. Dünya görüşümüze göre toplu sözleşmeler yapıyoruz” dedi.

ÇALIŞKAN: CUMHURİYET TARİHİNİN EN AĞIR EKONOMİK VE SİYASİ KRİZİNİ YAŞAYAN ÜLKEDE ÜRETİYORUZ

Törende konuşan DİSK- Genel İş Sendikası Başkanı Remzi Çalışkan ise “Bu zor zamanlarda bu zor süreçte böyle bir tabloyu oluşturmak kolay değil. Biz emekçiyiz. Biz üretiyoruz. Bu yüzden insanca yaşayacak bir ücret talep ediyoruz. Bunun için mücadele ediyoruz. Üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Emek en yüce değerdir. Emekten yana değerli belediye başkanımızla toplu iş sözleşmesi imzalıyoruz. İçinde bulunduğumuz bu zor şartlarda böyle bir tabloyu oluşturmak kolay değil. Çünkü Cumhuriyet tarihinin en ağır ekonomik ve siyasi krizini yaşayan ülkede üretiyoruz. Üzerimize düşeni yapıyoruz. Hakkımızı istiyoruz. Alacağız ama unutmayalım ki yaşadığımız ülkede emeğin hakkı verilmiyor. Demokrasinin adaletin olmadığı bir ülkede tabii ki ekonomik kriz olur. Bize yansır. Emeğimize yansır. Çocuklarımızın geleceğine yansır. Biz sorunun kaynağını bilerek mücadele edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlgili Haberler

Kaynak:DHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.