Kurda kuşa yem olmasın

Kurda kuşa yem olmasın
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, en az 200 bin kişinin yaşadığı gecekondu bölgeleri başta olmak üzere, ilçedeki mülkiyet sorununa çözüm için hazırlanan dosyaların, İBB’nin Hukuk Komisyonu'nda aylardır bekletildiğini söyledi. Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar ise dosyada eksikler olduğunu belirterek, “Kurda kuşa yem etme kaygımız var” dedi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mayıs ayı ikinci toplantısı Sarıyer ilçesindeki mülkiyet sorunu tartışmalarına sahne oldu. AK Partili Meclis Üyesi Hüseyin Coşgun, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun daha adaylığı döneminde Sarıyer’deki imar sorunlarını çözeceğine dair şeref sözü verdiğini, sonrasında CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı’nın ilçede yaptığı toplantıların vatandaşların kafasında soru işareti bıraktığını söyledi. Coşgun, Hukuk Komisyonu’nun metrekare ve satış konusunda çekincelerini olduğunu söyleyerek, sokak rayiçleri üzerinden verilen tapu sözlerinin yerine getirmelerini istedi.



Hepimizin sözü var

Mecliste hazır bulunan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise ilçenin sorunlarını, ‘serbest alanlarda yapı yüksekliği, plan revizyonları ve İBB taşınmazları üzerinde yaşayanlara arazilerin satışı’ olarak 3 ana başlıkta topladı. Azami yüksekliklerin belirlenmesine ilişkin Cendere Vadisi, Mirgün Mahallesi, Maslak ve Çevresi, Ayazağa uygulama imar planlarının ilçe meclisinden ‘oy birliği’ ile geldiğini söyleyen Genç, nedeni bilmediği bir şekilde imar komisyonunda aylardır bekletildiğini ve acilen görüşülerek İBB Meclisi'ne gelmesini talep etti. Bu meclisin çoğunluğu CHP’de olsaydı, söz konusu teklifin daha ilk ayda geçeceğini söyleyen Genç, konuyla ilgili tartışılacak bir konu varsa, komisyon raporundan sonra tartışılması gerektiğinin altını çizdi. Genç, “Hepimizin sözü var. Herkes verdiği sözün arkasında dursun” dedi.


saim kadıoğlu


Sarıyer plansız kalır

Avcılar, Kartal ve Ayazağa ilçe planlarının aynı komisyondan geçtiğini belirterek konuyla ilgili söz alan AK Partili Meclis Üyesi Saim Kadıoğlu, 13 yıldır belediye başkanı olan Şükrü Genç’in bu güne kadar tek bir plan değişikliği talebinin oladığını, Temmuz 2021’de İmar Komisyonu’na gelen dosyanın da sadece bir üst yazı ile pafta numaraları dahi olmadan geldiğini söyledi. Israrlı taleplerinin ardından daha 3 ay önce plan ve paftaların geldiğini ifade etti. Boğaz çevresi ile ilgili yapılan planların da Mimarlar Odası’nın açtığı dava sonucu ‘yoğunluk getireceği’ gerekçesiyle iptal edildiğini söyleyen Saim Kadıoğlu, “Şimdi ise siluet alanlarının yüksekliği 6.60’den 9.50’ye çıkarılmıştır. Sarıyer’in 2003 tarihli bir planı vardır ve bu plan iptal edilirse Sarıyer plansız kalır. O yüzden oldu bitti ile bakılacak bir dosya değildir” dedi.


muhammet kaynar


Oyun yeniden başlar

Polemiğe girmeyeceğini söyleyen Şükrü Genç’in “Komisyonun rayiç bedelden satılmasıyla ilgili bir yetkisi varsa, yazsın getirsin hemen oylayacağız” sözleri üzerine Hukuk Komisyonu Başkanı Muhammet Kaynar konuştu. “CHP tüm oyunu ‘bakın biz söz verdik Ak Parti yapmıyor’ demek üzerine kurdu ama biz bu oyunu bozduk” diyen Kaynar, “İlgili daire müdürlüğünden çeşitli taleplerde bulunduk. Daire Başkanlığı tarafından talep ettiğimiz sorulara verilen cevabın tamamı 1 buçuk sayfa. Cevabın son maddesinde de 'O sizi ilgilendirmez” diye de hadsizce bir cevap var ki, onu da meclisin hukukunu korumak adına ifade edeyim. Kurda kuşu yem etme kaygımız var” dedi. Kaynar, Hukuk Komisyonu’nun sorularına cevap verildiği anda komisyon olarak teklifin kabul edileceğini ifade etti. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç mise “Bizimle ilgili ithamlara girmenize gerek yok. Israrla söylüyorum hepimiz toplum önderleriyiz. Vatandaş bizi onların sorunlarını çözelim diye buraya yolladılar. Sadece biz değil, toplum yöneticileri olarak sorumluluğumuzu bilelim, aklımızı başımıza alıp, topu taca atmayalım. Top taca giderse oyun yeniden başar, ve oyun yeniden başlar. Biz komisyon raporuna ne yazılmışsa, kabul etmeye hazırız” cevabını verdi.

SELVİ SARITAÇ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.