Marmara Forum ve Forum İstanbul'a konkordato talebi

Marmara Forum ve Forum İstanbul'a konkordato talebi
Yılda milyonlarca vatandaşın uğrak noktası olan alışveriş merkezlerinden biri olan Forum İstanbul ve Marmara Forum AVM'lerine konkordato talebinde bulunulduğu öğrenildi.

Büyükşehirler başta olmak üzere hemen hemen herkesin uğrak noktalarından biri olan alışveriş merkezleri ile ilgili şoke eden iddialar ortaya atıldı. İstanbul'da milyonlarca kişinin ziyaretçi akınına uğradığı Bayrampaşa'daki Forum İstanbul AVM ve Zeytinburnu'nda yer alan Marmara Forum AVM'leri başta olmak üzere 9 büyük alışveriş merkezleri için konkordato talep edildiği öğrenildi.

multi-turkey-forum-istanbul-gallery-7-730x480.jpg

Halk TV'nin resmi web sitesindeki habere göre İstanbul 3. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde açılan davaya ilişkin 9 AVM şirketleri olmak üzere 10 şirket için 3 ay süre ile geçici mühlet verilerek konkordato kararı verildiği iddia edildi.

Toplam borç 600 milyon euro

Korkordato talebinde bulunulan alışveriş merkezlerinin İstanbul'da bulunan Forum İstanbul AVM ve Marmara Forum AVM, Forum Ankara Outlet, Forum Aydın AVM, Forum Çamlık AVM, Forum Erzurum AVM, Forum Kapadokya AVM, Forum Magnesia ve Gordion AVM oldukları belirtildi. İsmi geçen alışveriş merkezlerinin toplamda 600 milyon euro olduğu ve Türk Lirası karşılığının ise 28 milyar TL olduğu ifade ediliyor.

marmara-forum-001.jpg

Yılda 76 milyon kişi ziyaret ediyor

Bahsi geçen AVM'ler ile ilgili alınan bilgilere göre yılda 76 milyon ziyaretçi sayısına ulaşılan alışveriş merkezlerinde borçların kirayı Türk Lirası cinsinden ödedikleri ve döviz ile borçlandıkları ve bu sebeple mali açıdan olumsuz yönde etkilendikleri belirtildi.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.