Meteoroloji'den İstanbullulara "sarı kod" uyarısı

Meteoroloji'den İstanbullulara "sarı kod" uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından bugün İstanbul için sarı kod uyarısı verildi.

Megakentte bu hafta Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) başta olmak üzere pek çok hava durumu uzmanı beklenen kar yağışı dolayısıyla vatandaşları uyardı.

Akşam saatlerinde İstanbul'un yüksek kesimlerinde başlayan kar yağışı sonrası MGM tarafından kritik uyarılar geldi. Buna göre 29 Ocak 2024 Pazartesi günü İstanbul'un tüm ilçelerine sarı kodlu uyarı verildi.

Kar yağışına sarı kod uyarısı

İstanbul'un yüksek kesimlerinde etkili olacak kuvvetli kar ve şehir merkezlerinde orta şiddetli karla karışık yağmur nedeniyle sarı kodlu alarm verildi. Ayrıca kuvvetli kar ve sulu kar yağışı nedeniyle kuvvetli fırtına da etkisini gösterecek.

İstanbul'un Silivri, Çatalca, Arnavutköy, Büyükçekmece, Başakşehir, Sultangazi, Eyüpsultan, Sarıyer, Ataşehir, Kartal, Pendik, Sultanbeyli, Çekmeköy, Sancaktepe, Tuzla, Maltepe, Ümraniye, Şile ve Beykoz ilçelerinde kuvvetli kar yağışı bekleniyor. Kar kalınlığı 10-20 cm'e ulaşması tahmin ediliyor.

1700993025395-asdddd.jpg

Orta kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur beklenen ilçeler ise; Avcılar, Beylikdüzü, Bakırköy, Fatih, Esenyurt, Esenler, Adalar, Bahçelievler, Küçükçekmece, Beşiktaş, Beyoğlu, Gaziosmanpaşa, Şişli, Zeytinburnu, Kağıthane, Bayrampaşa, Bağcılar ve Güngören ilçelerinde kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına bekleniyor.


Buzlanma ve don olayına dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan açıklamaya göre İstanbul'un tamamında etkili olacak kar yağı ve fırtına nedeniyle "ulaşımda aksamalar, buzlanma, don olayı, kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç devrilmesi ve görüş mesafesinde azalma gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır." çağrısı yapıldı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.