Murat Kurum ile dönerci esnafın diyaloğu gündeme damgasını vurdu!

Murat Kurum ile dönerci esnafın diyaloğu gündeme damgasını vurdu!
AK Parti'nin İBB başkan adayı Murat Kurum Alibeyköy'de esnaf ziyaretinde bulundu. Kurum ile bir dönerci esnafının ekonomi sohbeti ise gündeme bomba gibi düştü.

Yerel seçimlere çok az bir süre kala İstanbul'un Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, ilçe ilçe vatandaşların nabzını tutmaya devam ediyor. Bugün Alibeyköy'de esnafları ziyaret eden Kurum, bir dönerci dükkanına girdi ve usta ile ettiği ekonomiye dair sohbeti gündem konusu oldu.

Dönerci'yle sohbet Murat Kurum'a ter döktürdü

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, esnaftan seçim için oy isterken beklemediği bir tepkiyle karşılaştı. Döner ustasının Türkiye ekonomisi ile ilgili söylediği sözleri Murat Kurum'a zor anlar yaşattı. Kurum "Ülkeyi nereden nereye getirdik. Bu mücadeleyi bizden başkası vermez " demesinin üzerine esnafın yanıtı ise oldukça şaşırttı.

Dönerci ustası, Murat Kurum'a "Verir verir" diyerek yıllar önce Refah Partisi'nde Gençlik Kolları Başkanlığı'nı yaptığı söyledi. Esnaf, eski başbakan Necmettin Erbakan döneminden atıf yaparak "Erbakan'dan sonra her şey bitti" dedi.


Maaşımla geçinemiyorum!

Murat Kurum, dönerci ustasına "Yapma gözünü seveyim, öyle dersen yazık olur bu kadar emeğe. 20 senedir ya?" diyerek cevap verdi. Ardından dönerci ustası ise; Ben ustayım, çalışıyorum maaşımla geçinemiyorum İstanbul’da. Ben 1996’daki maaşımda bir yılda bir ev aldım. Şu anda bayramda memlekete gitmeyi bile hayal edemiyorum.” diyerek artan hayat pahalılığı ve ekonominin geldiği son noktaya sitem etti. O anlar ise kameralara yansıdı.

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.