Okul yolunda hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yaptılar!

Okul yolunda hayatını kaybeden arkadaşları için eylem yaptılar!
İstanbul'da bulunan bir özel üniversitenin öğrencileri, geçtiğimiz gün okul yolunda otomobilin çarpması sonucu hayatını kaybeden arkadaşları için yürüyerek eylem düzenledi.

İstanbul Başakşehir'de bulunan bir üniversitenin hukuk fakültesinde okuyan öğrencisi Zeynep C. okul yolundaki caddeden karşıya geçmek istediği sırada araba çarptı. Başakşehir Ordu Caddesi'nde yaşanan kaza anında ağır yaralanan Zeynep hastaneye kaldırılmasının ardından tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Üniversiteli öğrenciler okul yolunda ışıklandırmanın olmadığı, yaya geçidi ve üst geçitin olmamasında durumdan şikayet ederken arkadaşlarını ihmal yüzünden hayatını kaybetmesine isyan etti ve okulda pankartlarla yürüyüş düzenleyerek eylem yaptı.

Okul yolunun ıssız oluşu öğrencileri tedirgin ediyor!

Üniversite'ye varabilmek için öğrenciler yolun ıssız ve karanlık olmasından dert yanarken yaşanan kaza ise bardağı taşıran son damla oldu. Okulun kampüsünde sabah saatlerinde yüzlerce öğrencinin bir araya gelmesiyle duruma tepki gösterildi. Öğrenciler yetkililere seslenerek afişlerle ve sloganlar atarak yürüyüş yaptılar.

okul-yolu-basakshir.jpg

Yol için acilen önlem alınmalı!

Başakşehir'deki yaşanan trafik kazasının ardından okul yolunun tehlikeye davetiye çıkarması ve can kaybının yaşanmasının ardından öğrenciler pankartlara "Sizin ihmaliniz bizim canımız" diyerek seslerini duyurmaya çalıştılar. İşte üniversite öğrencilerinin eylemi..

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.