Sağlık ordusuna destek olmalıyız

Sağlık ordusuna destek olmalıyız
Yaşanan koronavirüs salgınına ilişkin Damga'ya konuşan Kadın ve Güç Derneği (KADGÜÇDER) Başkanı Fatma Duman, “Şu an sağlık bakanımız ve 1 milyon kişiden oluşan sağlıkçı ordumuz bu virüs belasıyla savaşıyor. Bizler de evde kalarak onlara destek olmalıyız” dedi

Birinci Dünya Savaşı sonrası dünyanın İspanyol Gribi'yle cebelleştiğini anımsatan KADGÜÇDER Başkanı Fatma Duman, şu anda da benzer fakat daha ağır bir salgınla karşı karşıya olduğumuzu belirtti. Duman, “1. Dünya Savaşı sırasında Kansas'ta ortaya çıktıktan sonra ABD askerlerinin dünyaya yağdığı HıNI virüsü İspanyol Gribi adı altında yapılan araştırmalara göre dünya tarihinin en büyük salgını olarak 100 milyon insanın ölmesine sebep olmuştur. Daha sonra domuz gribine dönüşen hastalık Osmanlı döneminde bile bu yüzden İstanbulda 7 bin kişi öldürmüştür Hatta Atatürk'ün Samsun'a giderken bile bu salgından tedavi olduğu söylenilmektedir .O dönemde nüfus azlığı düşünüldüğünde salgında ölenlerin kayıpların sayısı çok korkunç. Şimdi ise Covid 19 adıyla koronavirüs salgınıyla Dünyanın ikinci bir salgınıyla karşı karşıyayız” diye konuştu.

Tarihi günlerden geçiyoruz
Salgına karşı herkesin sorumluluk alması gerektiğini vurgulayan Duman, “Tarihi günler yaşadığımız bu süreçte dünya ayakta ve çok büyük bir savaşın içinde. İşin ciddiyetini hala anlayamayan insanlarımıza anlatmamız lazım. Dünya düşmanını tam tanıyamadığı bir savaşın içinde ve her gün binlerce insan ölüyor. Çare aranıyor henüz aşı yok tanı sonuçları yok ilaçlar araştırılıyor düşmanı hangi silahla yenilecek tam bilinmiyor her şey muamma. Çin'den yayıldı ama Çin kendini savundu mikrobu defetti. Rusya'da ölümler az kendi kabuğunda neler yapıyor fazla paylaşmıyor. Amerika'da ölümler her gün artıyor. Trump bu konuda Dünya Sağlık Örgütü'nü sorumlu tutup eleştiryor. Neden Çin'de çıktığı zaman bizleri uyarmadınız diye. Bu yüzden Dünya Sağlık Örgütü'nü ayakta tutan finansmanı keseceğini söyleyip tehdit ediyor. Eğer gerçekten para yardımını keserse bu dünya sağlık çalışmaları için darbe olur” dedi.

fatma duman

En iyi mücadeleyi biz veriyoruz
Türkiye'nin virüse karşı en iyi mücadeleyi verdiğini de belirten Duman, “Türkiye olarak dünyada korona düşmanına karşı en iyi mücadeleyi ülke olarak biz veriyoruz. Başta Sağlık Bakanımız olmak üzere bir milyonluk kahraman sağlık ordumuzla korana belasını yenmeye çalışıyoruz Özveriyle çalışan sağlık ordumuzu çalışanlarımızı ayakta alkışlamamız lazım” ifadelerini kullandı.

mehmet mert
esra biricik

ezgi ülkü aykut

mustafa ozan ünlü

berna ocakcıoğlu

dr. hasan sezeroğlu

op. dr. atilla yılmaz

seda çelik

fatma gülay güner

dr. fatma özdemir uzman klinik psikolog

jale iyem

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.