Şener Üşümezsoy depreme ilişkin "tehlikeli bölgeyi" açıkladı

Şener Üşümezsoy depreme ilişkin "tehlikeli bölgeyi" açıkladı
Dün akşam meydana gelen Yalova Çınarcık merkezli depremde birçok uzman isim değerlendirmede bulundu. Bu isimler arasında Prof. Dr. Şener Üşümezsoy da "asıl tehlikeli bölge burası" diyerek o noktaya dikkat çekti.

İstanbul başta olmak üzere birçok çevre şehirlerden hissedilen Yalova depreminin ardından gözler "olası İstanbul depremine" çevrildi. Özellikle milyonların merak ettiği sorular arasında Yalova Çınarcık merkezli 4.1 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da beklenen depremi tetikleyip tetiklemeyeceği yönünde..

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, yaşana depreme ilişkin sosyal medya hesabından merak edilenleri yanıtlayarak önemli uyarılarda bulundu.

"Yalova depremi ile ilişkisi yok"

Adalar fay hattında görülen Yalova'daki depremin, Kuzey Marmara'daki faylarla bir ilişkisinin olmadığını ve büyük İstanbul depreminin beklenildiği yerin öne sürülen yer olmadığının altını çizdi. Üşümezsoy; hatta kıyı fayların bile tam olarak fay olmadığını belirtti.

Tehlikeli olan fayı açıkladı

Şener Üşümezsoy yaptığı açıklamanın bir kesitinde "İstanbul için beklenen 7 büyüklüğü ve üzerindeki olası bir depremin senaryolarının bu depremle birlikte çöp olduğunu ve asıl tehlikeli olan bölgenin Marmara'nın kuzeyindeki Çınarcık Bölgesi'nde olduğunu açıkladı.

Üşümezsoy'un yaptığı açıklamanın tamamı ise şöyle;

gblzghiwqaaa3ph.jpeg

gblzghwxsaebfja.jpeg

1.jpeg

2.jpeg

İlgili Haberler

Kaynak:Hüsamettin Ozan Aslan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.