Naci Görür'den Yalova depremine ilişkin kritik açıklama!

Naci Görür'den Yalova depremine ilişkin kritik açıklama!
Jeolog Naci Görür, dün gece 23.54'te Yalova'nın Çınarcık ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, dün akşam İstanbul başta olmak üzere Kocaeli, Tekirdağ, Sakarya gibi çevre illerde hissedilen Yalova depremi için kritik uyarılarda bulundu.

Dün akşam saat 23.54'te merkez üssü Yalova'nın Çınarcık ilçesi olan 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamaya göre il genelinde herhangi bir olumsuz durum yaşanmadığı belirtildi.

naci-gorur.jpeg

Gözler olası İstanbul depremine çevrildi

Gözler "Büyük İstanbul Depremi" olarak olarak beklenen malum depremin tetikleyicisi mi sorusunu akıllara getirirken Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan Yalova depremine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Görür; "Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir" dedi.

"Marmara'da sistem gerilim birikiyor"

Naci Görür sosyal medya hesabından yaptığı açıklamasının devamında; "Arkadaşlar, Marmara Denizi, Çınarcık Çukurluğunda 4,1 deprem oldu. Sanıyorum deprem Adalar Fayının güneyindeki küçük normal faylar üzerinde olmuş olabilir. Fay çözümü ile bu belli olacaktır. Fay haritasını koyuyorum. Marmara’daki sistem gerilim biriktiriyor, Sevgiyle" diyerek yaşana depremin harita üzerinden görüntüsünü paylaştı.

naci-gorur-aciklama-fotografi.jpeg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.