Serdal Mumcu: Haçova'yı sürekli temsil edeceğiz

Serdal Mumcu: Haçova'yı sürekli temsil edeceğiz
Malatya Haçova Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Beylikdüzü Maya Marin Restoran'da geleneksel aşure günü düzenledi. Etkinlikte konuşan Beylikdüzü Belediyesi Meclis Başkanvekili Serdal Mumcu, memleketi olan Haçova'nın tanıtımı için çalışmaya devam edeceğini belirterek, “Memleketimizi her alanda temsil etmeyi sürdüreceğiz. Elimizden geldiğince sorunları çözeceğiz” diye konuştu.

Malatya Haçova Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği, Dernek Başkanı Haydar Durmuş'un ev sahipliğinde Maya Marin Restoran'da kahvaltı etkinliği ve geleneksel aşure gününü düzenledi. CHP İBB Meclis Üyesi Alaeddin Aktay ve Beylikdüzü Meclis Başkanvekili Serdal Mumcu'nun da katıldığı etkinlikte konuşan Dernek Başkanı Durmuş, Haçovalılar olarak sahip oldukları kültüre her zaman sahip çıkacaklarını vurguladı. Durmuş, “Geleneksel aşure töreninde siz değerli köylülerimizle olmaktan çok mutluyum. Hepinizin ayağına sağlık. değerli büyüklerimiz, önderlerimiz kendinden her iyilikten bahsetmiş bizler de şimdiki gençlerimizle elimizden geldiği kadar bu geleneği devam ettirmeye çalışacağız. Maddi ve manevi desteğini eksik etmeyen köylülerimize yeni yönetim adına çok teşekkür ediyorum. gençlerimizi örnek olması adına yanıma davet ediyorum. Maddi açıdan hiçbir destek beklemeksizin manevi destek adına gençlerimizi derneğimize üye olmaya davet ediyorum” dedi.

haydar durmuş


Var gücümüzle çalışacağız

Haçova için var güçleriyle çalışacaklarını anlatan Serdal Mumcu ise şu ifadeleri kullandı; “Biz siyasetçiler konuşmaya başlarken hep hanımefendiler, beyefendiler diye başlarız. insan kendi akrabasının dostunun yanında olunca Merhaba diyerek söze başlamak daha güzel oluyor. Biz İstanbul'da toplumumuzu siyaseten yansıtmak için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Türkiye'de alışılmış siyasetin dışında çalışmaya gayret ediyoruz. Bundan dolayı toplumuzun sororunlarının bize ulaşmasını istiyoruz. bizde elimizden geldiğince o sorunları çözeceğiz. Türkiye'nin hatta dünyanın diyebilirim, en güzel Cem ve Kültür Evi Beylikdüzü Kavaklı'da açılacak. Orada da hizmetlerimiz devam edecek. Aşure programımı için emeğe geçen herkese teşekkür ederim.”

Çok güzel bir gündü

CHP İBB Meclis Üyesi Alaeddin Aktay da etkinlik nedeniyle oldukça mutlu olduğunu söyledi. Haçova'nın temsilinin ve böylesi etkinliklerle adından söz ettirmesinin çok değerli olduğunu anlatan Aktay, “Bunun üzerine çok ekleyecek bir şeyim yok. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

aleaddin aktay

BARIŞ KIŞ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.