SMA hastası minik Mert Adrian umut bekliyor: 6 aydan az süremiz var!

SMA hastası minik Mert Adrian umut bekliyor: 6 aydan az süremiz var!
Spinal Musküler Atrofi (SMA) Tip-1 hastası olan 1,5 yaşındaki Mert Adrian'ın sağlığına kavuşabilmesi için 2,4 milyon dolarlık Zolgensma isimli gen tedavisine başlanması gerekiyor. Sosyal medyadan kampanya başlayan baba Uğur Cem Gürpınar, tedavi için 6 aydan az süre olduğunu vurguladı.

İstanbul'da yaşayan Uğur Cem Gürpınar ve Andrea Gürpınar çifti SMA Tip-1 hastası olan 1,5 yaşındaki oğulları Mert Adrian için yardım bekliyor. Minik Mert Adrian'ın adım atabilmesi ve sağlığına kavuşabilmesi için 2.4 milyon dolar bedelindeki gen tedavisini görmesi gerekiyor.

''6 AYDAN AZ SÜREMİZ VAR''

Baba Uğur Cem Gürpınar, tedavi için az süreleri kaldığını belirterek ''Oğlum, SMA Tip-1 hastası. Mert Adrian'ın adım atıp yürüyebilmesi için, 2.4 milyon dolar bedelindeki Zolgensma isimli gen terapisini alması gerekiyor. Mert şu anda 1,5 yaşında. 6 aydan az süremiz var'' dedi.

''EN UFAK ENFEKSİYON YOĞUN BAKIMDA HAFTAŞAR DEMEK''

Uğur Cem Gürpınar sözlerini şöyle sürdürdü:

''Mert emekleyemiyor, ayakları üstüne basamıyor, yürüyemiyor, öksüremiyor. Akciğer kasları gelişemediği için en ufak enfeksiyon bizim için yoğun bakımlarda haftalar demek. Her gün ona kendi imkânlarımızla fizik tedavi sağlasak da maalesef hastalığı sebebiyle daha kötüye gitmesi muhtemel.

KAMPANYA BAŞLATTI

Bizler her anne baba gibi çocuğumuzla hayal ettiklerimizi gerçekleştirmeyi, onun koşup arkadaşlarıyla oynadığı ve kendi başına ayakta durabildiği günleri görmeyi hayal ediyoruz. Bu hayallerimizin gerçekleşebilmesi için bu zorlu süreçte sizlerin desteğine çok ihtiyacımız var. Bu sebeple bir kampany başlattık.''

ANNESİ ÖĞRETMEN ANCAK ÇALIŞAMIYOR

Mert Adrian'ın annesinin İspanyolca öğretmeni olduğu ancak oğluna baktığından çalışamadığı da belirtilirken İspanya'daki bazı televizyon kanallarının da Mert için oluşturulan yardım kampanyasının tanıtımına destek olduğu kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.