Kaftancıoğlu, üzerinden yürütülen olumsuzluk CHP'ye kaybettirmez!

Kaftancıoğlu'na yönelik her itibarsızlaştırma çalışması sahada ters tepecektir. Bunu görmek için çok akıllı olmaya gerek yoktur. Ve bu yürütülen itibarsızlaştırma girişimleri, İstanbul'da CHP ve Kürt asıllı seçmenlerle bütünlüğünü sağlayacaktır.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun seçilmesiyle beraber, sosyal medya hesaplarından aleyhine yönelik olarak her türlü vuruş başladı.
Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da konuyla ilgili konuştu.
Geçen kongrede Cemal Canpolat, İl Başkanı seçildiğinde ne trollerden bir saldırı ne de AK Parti kanadından açık bir eleştiri vardı.
Şunu açıkça belirtelim.
Bugün Türkiye yüzde 50 - 50 bloklaşmıştır.
Büyük ara geçişler oldukça zordur.
Her iki bloktan geçişlerin yüzde 5'den fazla olma şansı da bugün için yoktur.
Kim ne yaparsa yapsın, bloklardan büyük kopuşların yaşanması oldukça zordur.

Karşıtlık, kampların kemikleşmesine yöneliktir
Trollerin ve AK Parti kurmaylarının İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında -aleyhinde- bu kadar olumsuz konuşmaları sadece ve sadece kendi seçmen taraftarlarında bir kemikleşme yaratır.
Birde özellikli CHP içersinde bulunan Vatan Partisi -Doğu Perinçek- politikalarına yakın ulusalcı ve Kemalist kadrolarda bir kırılma yaratır ki; bu da seçimler yaklaştıkça yüzde birlerin altına düşer.
Bunun nedeni ise özellikle, Erdoğan karşıtı olan seçmenlerde ki kemikleşmedir.
Küçük bir umut ışığı bile, Erdoğan ve AK Parti karşıtı blokta safların gevşemesine neden olmaz.
Onun içindir ki, Kaftancıoğlu üzerinden yapılan itibarsızlaştırma politikalarının somutta hiçbir karşılığı yoktur.
Şöyle ki, Kaftancıoğlu’na hiçbir seçmen oy vermeyecektir.
Ne belediye başkanlığında, ne milletvekili seçimlerinde ne de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy pusulalarında Kaftancıoğlu'nun ismi olmayacaktır.
AK Parti'nin ya da kimi CHP'lilerin, il başkanı, milletvekili ya da kimi yöneticileri üzerinden yürütülecek kara propagandaların, her iki bloklaşmış seçmenler nezdinde bir karşılığının olması bugün için imkansızdır.


Kürt asıllı seçmenler İstanbul'da CHP'ye yönelecektir
Gelelim asıl meseleye.
Bugün İstanbul ve Türkiye'de Kürt asıllı seçmenler kilit noktadır.
Bu seçmenlerin her iki bloktan hangisini tercih edeceği önemlidir.
Özellikle yerel seçimlerde Türkiye'nin her yerinde CHP ve HDP'li seçmenler de bir iç içe geçiş yaşanacaktır.
İstanbul sınırları içersinde ise Canan Kaftancıoğlu ismi etrafında koparılan fırtına açık açık CHP lehine olacak bir gelişmedir.
Meyve veren ağacı taşlarlar atözünde olduğu gibi, koparılan olumsuz fırtına aksine Kaftancıoğlu etrafından bir birleşmeyi sağlayacaktır.
Yapılan tartışmalar, Ve Kürt asıllı seçmenlerin tercihinin İstanbul'da yapılacak yerel seçimlerde CHP'li adayların lehinde olmasını sağlayacaktır.
Ve şunu kabul etmek gerekiyor ki, 16 Nisan refarandum sonuçlarına bakarak İstanbul'da kimin kazanabileceğini de bugünden anlamak mümkündür.

İstanbul'da yaklaşık yüzde 15 ile yüzde 20 civarın da bir Kürt seçmen gerçeği var.
AK Parti, MHP yakınlaşması şayet bozulmadan böyle giderse -bugün kü realiteye bakıldığında- ki, Kürt asıllı seçmenlerin AK Parti'yi tercih etme şansı gittikçe azalmaktadır.
Ki, bence AK Parti kurmaylarının ve Erdoğan'ın bu gerçeği görürse, MHP ile seçimlerde koalisyon yapması da imkansızlaşacaktır.


İstanbul'da Kılıçdaroğlu'nun muhalifleri kaybetti!
Dünkü yazımda belirtmiştim.
İstanbul'da kaybeden açıkca CHP'de Kemal Kılıçdaroğlu'nun muhalifleridir.
Başta Deniz Baykal ekibi, Muammer İnce ve ulusalcılardır.
Cemal Canpolat'ı destekleyen iki CHP milletvekiline, Tuncay Özkan ve Dursun Çicek'in temsil ettiği ideolojik tercihlerine bakınca ne demek istediğimi daha iyi okuyacağınızı tahmin ediyorum.
Ve özellikle İstanbul'da kaybeden iki isim; Battal İlgezdi ve Muharrem İnce ile dünür olan Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar'dır.
Kemal Kılıçdaroğlu görülen o ki, İstanbul'da ve Türkiye genelinde muhalif isimlerin yerelde ki temsilcileri ile yollarını ayıracaktır.
Bir hatırlatma daha yapalım. Gezi olaylarında ulusalcı ve Kemalistler Gezi olaylarından rahatsız oldular mı? Benim yanıtım hayırdır. 
O halde, Gezi olayları üzerinden yürütelen Kaftancıoğlu'nun karşıtlığının, itibarsızlaştırma çalışmalarının CHP'nin sağ kanadı üzerinde bir etkisinin de olmayacağını bugünden açık açık söyleyebilirim.

Son söz: Kim ne derse desin seçimleri kazanan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kısa zamanda, örgütlerde ki bütünlüğü sağlayarak daha dinamik bir CHP'yi kent genelinde sahaya sürecektir.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Ali Tarakçı Arşivi