Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca’nın talihi

Çatalcalılar olarak çok değil he bundan aşağı yukarı 5 sene öncesine giderseniz eğer Atatürkçü Düşünce Derneğinin kapatılması konusu vardı. Falandı, filandı derken bir baktık ki, o da ne kapatılmış gitmiş. O zaman da birileri gaz almaya gelmişti. Ama olan olmuştu bir kere, kapatılıp gitmişti. Atatürkçü Düşünce Derneği Çatalca Şubesi dönemin AK Partili Belediye Başkanı İsmail İp tarafından açılmıştı.
Gelelim bugün yaşananlara…
He bu arada “Sizin yüzünüzden kapatıldı” demiyoruz kimseye ama “ne kadar da güçsüz ve aciz kalmışız” demekten de men etmiyoruz kendimizi…
Dün Muharip Gaziler İstanbul Şubesi Başkanlığından, hem de başkanı Ahmet Kendigel gelerek "Demirbaş eşyaların teslimi” yapılmak üzere açıklamada bulundu. Yaptığı açıklamaların hiçbirisi beni ikna etmedi açıkçası…Kapatılan başka bir şubeniz var mı? Verilen cevap “Yok." Çatalca’da irtibat bürosu açamaz mısınız? Verilen cevap “Açılamaz”
Bugün için Çatalca’daki demirbaş eşyalar eğer ki oradan alınmadı ise bunun tek sebebi biz basın mensuplarıyız. Hatta ve hatta, ayrı bir dernek bile kurulması için çaba sarf ederiz dedikte öyle bir ortam yumuşaması oldu. Ama ortada olan bir gerçek var, bir derneğin daha ilçemizde kapatılmasını gözlemledik. Gördük ve yaşadık.
Bugün orada bir büro olacak, iki masa, birkaç sandalye… Ama hiçbir temsili yetkisi olmayan bir büro olacak. Yarın, öbür gün herhangi bir olay bile olsa Muharip Gaziler Derneği “Bizi bağlamaz, bize bağlı bir büro değil” diyecek. Şimdi gerçekleri konuşalım. Muharip Gaziler Derneği İstanbul Şubesi Çatalca Temsilciliği kapatılmıştır. Tabelası indirilecek, Muharip Gaziler Derneği ismi hiçbir şekli ile ilçemizde olmayacaktır.
Bakmayın siz söylemlere.
Ben eylemlere bakarım. Çatalca son yıllarda hep kaybediyor dediğimde, nelerden bahsettiğimi bir anlayın arttık.
Çatalca Vergi Dairesi var mı? Yok. Vergi dairemizin adı “Büyükçekmece Vergi Dairesi Çatalca Veznesi” BEDAŞ Çatalca Şefliği bile yok artık. Kumburgaz üzerinden idare ediliyoruz. Atatürkçü Düşünce Derneği Çatalca Şubesi de yok ha! Hala temsilcilik! Şube olana kadar bir süresi var. Çok şükür o da Av. Kerem Ozan Girgin, Bora Çoban ve benim girişimlerim ile olabildi.
Yahu bizim olan Muratbey Mahallesindeki eski belediye binasını bile kullanamıyoruz. Meralarımız, SİT Alanlarımız, Sahillerimiz, Piknik Alanlarımız… Daha ne sayayım ki…
Şimdi de belediyemiz yer satışı yapıyor. Battı balık yan gider. 
Gelecek! Kimin umurunda ki! Sen bugünü yaşa ey insan evladı! Hem ne uğraşıyorsun ki sen Bahadır bu ilçenin talihi de bahtı da kara! Giden gider, kalan sahalara bak sen. 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi