Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Seçime Doğru…

Çatalca’da yerel seçimlere dört buçuk ay kalmış. Zaman ne çabuk geçiyor. 2019 yerel seçimlerinin üzerinden neredeyse 5 yıl geçmiş. Gelelim siyasi hareketliliğe…

Çatalca’da öyle çok ta dikkate değer bir hareketlilik yok seçim ile ilgili. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner’in aday yapılmayacağı ile ilgili laf kalabalığına da hiç kimsenin inanası yok. Açıkçası yapılan tüm anket sonuçlarına bakarsak, vatandaş Mesut Üner’i bir hayli yüksek oranla başarılı buluyor. Aday olur ise demiyorum, Mesut Üner’in bir dönem daha belediye başkalığına devam etmesi yüksek bir ihtimal, hatta bir gerçek.

Gelelim diğer partilere…

CHP’de şu ana kadar “ Ben aday adayıyım” açıklaması yapan yok. Ama aday olabilmek için koşturan iki isim var. Bu iki isim arasında kalmış olan CHP kanadı var. Eğer ki eğilim yoklaması olur ise mevcut ilçe başkanı Mehmet Çoban’ın eğilim yoklamasından çıkması kaçınılmaz. Daha çok uzun bir süre geçmedi, hatırlarsanız Mehmet Çoban kendisine karşı olan diğer kesim ile bir hayli fark atarak delege seçiminde yarışmıştı ve sonucunda da tek adaylı seçim ile ilçe başkanı olmuştu. Diyelim ki eğilim yoklaması olmadı. Bu noktada “ Ben aday olmak istiyorum” diyen herkesin aday olma şansı var.

İYİ Parti…

Eğer ki muhalefet ola ki ittifak oluşturmaz ve Mesut Üner’in karşısına İYİ Parti’den de aday çıkar ise görünen köy kılavuz istemez, sonuç şimdiden ortada.

Adayların Vaatleri…

Bak vaat edecekleri işler çok önemli. Mesut Üner Üniversite temelini de önümüzdeki günlerde atacak. Üniversite tamam dersek, Ticaret Merkezinin açılışı yapılacak (AVM Tadında Olmuş) o tamam, Sosyal alanların en alası yapıldı, otopark yapıldı, yeni sosyal tesislerin temellerini atıyor… Yahu bu adam şu saatten sonra neyin vaadini verecek? Biz vatandaşlara ne vaatlerde bulunacak onu merak ediyorum. Tahminlerim, yeni belediye başkanlığı ve ana hizmet binası, nikah ve toplantı salonu, Çatalca Belediyesi Özel Okulu, Entegre Hayvancılık Tesisi, Çatalca Halkına Konut v.s… Gibi gibi!

Şimdi diyorlar ki; Başkana destek hükümetten geliyor! Zaten vatandaş “ Bir kere de hükümette olan bir parti adayını seçelim de hizmet görelim” demedi mi? Ya da bir çok yerde “ Siz bu sefer bir fırsat verin, ilçeye hizmet gelsin” diye oy istemedi mi mevcut Belediye Başkanı Mesut Üner ve o zamanın ekibi!

Neyse hizmetlerini ve karşılığında hangi oranda oy alacağını sizlere daha sonraki yazılarımda ayrıntısına kadar yazarak aktaracağım.

Benim gördüğüm şu ki;

CHP’de aday kesinleşmeden, İttifak oluşturulup, oluşturulmayacağı belli olmadan çok kesin konuşmamak lazım. Geçmiş dönemlerde zamanın belediye kadrolarında yer almış ve bugün halkın karşısına çıkıp “ Ben, Ben , Ben… E.. Ben” diyenlerin 10 yıl bu ilçede ne görev yaptıklarını bir bir, açık açık yazacağız…

Gelelim ekip işine!

Mesut Üner’in bu anlamda işi çok zor. Herkes kendisinden meclis üyeliği isteyecek. Bu adama selam veren, bu adamdan selam alan herkesin aklından direk “ Acaba beni yapar mı” sorusu geçmiyorsa ben de bir şey bilmiyorum. Bakışlar da, sanal alemin tüm sosyal ağlarında 4 yıl hiçbir paylaşımında ismini bile yazmaktan aciz olanların “ Adamsın Başkanım” cümlelerinde, düne kadar arkasından küfredip te bugün koluna giren, tokalaşmak için saatlerce kapısında bekleyenlerin hallerinde “ Acaba Beni de Yapar Mı” cümlesini görüyorum. Yapar Yapar… Sizi de Yapar…

Bir daha ki köşede Belediye Başkanı Mesut Üner’in meclis üyesi yeni listesinde bu dönemden kimlerin olacağı, yada olmayacağı, hangi yeni isimlerin olabileceğini sizlerle paylaşacağım.

Vira Bismillah! Siyaset Başlasın…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Bahadır Sügür Arşivi