Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Saçma sapan işler

Çatalca'nın girişinin ve meydan gelişin ne kadar önemli olduğunu defalarca dile getirmişizdir. Serbest Bölgeden itibaren Çatalca'ya girişin adam akıllı elden geçmesi gerekliliği aşikar!

Çakıl Kavşağı biliyorsunuz ki zamanında çok fazla alelacele yapılmış ve daha sonrasında bir kaç dokunuş ile elden geçirilmişti. Oysa ki gerçekten bu ilçeye giriş anlamında yakışan bir kavşak değil! Ve bir türlü de o hale getirilemiyor.

ELimizde zaten saçma sapan bir kavşak bir yuvarlak varken, ikincisi de karşımıza çıktı. İnanır mısınız yüzlerce kişi yazdı. "Abi müdahale et, rezalet bir iş yapılıyor. Millet trafiği rahatlatmak için iş yapıyor, bizim belediye daha beter ediyor" şeklide yüzlerce mesaj. Öncelikle Hastane girişinin önündeki kavşak ve yol çalışması Çatalca Belediyesi tarafından değil, İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor. Bunu belirttikten sonra yapılan kavşak, yol ve kaldırım çalışması tam bir felaket...

Aynı Sanayi ve Kültür Merkezi önünden Çatalca Cumhuriyet Meydanına gelen yol ve kaldırım çalışması gibi tam bir felaket ve rezalet. Münif Sevi Caddesinden bahsediyorum. Çatalca Belediyesi de bu caddede yol daraltma ve kaldırım genişletmesi çalışması yaptı. Yayaları rahat ettirelim, bir yaşam alanı da burada oluşturalım dedi belki Başkan Mesut Üner! Ancak istediği olmadı. Kaldırımın geniş olması hiç bir şey ifade etmedi Olan yolun daraltılmasına ve vatandaşın o yolda çile çekmesi şeklinde oldu. Yollar daraldıkça Çatalca yaşanmaz bir hal alıyor. Anlayın artık bunu. Hem İBB'ye hem Çatalca Belediyesi'ne sesleniyorum. Yaptığınız yol ve kaldırım çalışmaları ile Çatalca trafiğinin içene ediyorsunuz. Fark edin artık bunu.

Ve Millet Bahçesi...

Yahu arkadaş Millet Bahçesi ve meydan çalışması sebebi ile yol kapatıldı. Neredeyse bir sene oldu. Kardeşim hızlı ve seri bir şekilde yol bölgesi ile ilgili olan çalışmanı ivedilik ile bitir vatandaşı çile içerisinde bırakma. Çatalca Şehitler Caddesi neredeyse tamamen bitti. O caddeye girdiğin an tam bir çile çekiyorsun. Meydana gelebilmek için çile bülbülüm çile şarkısını çalman gerekiyor bol bol.

Sokak köpekleri...

İlçemizde yaşayan vatandaşların en az yüzde 80'i Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner'den Sokak Köpekleri konusunda bir atılım, bir çare, bir çözüm bekliyor. Seçim öncesinde bu anlamda çalışma yapacağının sözünü verdiğinin de altını çiziyor yüzde 80'lik kesim. O sebeple buradan da bir sefer seslenelim. Başkan sokak köpekleri konusunda çok ivedi bir çözüm üretme zorundasınız.

Sokak lambaları

elektrik kesintileri...

Dün Savaş Atak arkadaşım da köşe yazısında dile getirdi bu konuyu. Çatalca'da olan elektrik kesintileri, yanmayan sokak aydınlatmaları bir başka ilçede olsa var ya, o CLK'nın, çok şey denir ama... CLK dediğimiz BEDAŞ işte. Yeri yerinden oynatırlar. Biz de oynattık zamanında! He şunu da bir defa daha belirteyim. Biz geçmişte bundan 5-6 yıl önce bu ilçede 25 bin imza topladık. Bugün imza toplamaya çıkarsak bu sayı 25 bin de de kalmaz! En az 50 bin imza toplar bakanlığa kadar çıkarız. Lakin bu ilçenin siyasileri ve Belediye Başkanı artık BEDAŞ'a tepkisini gösterip bu konuyu kesin bir şekilde çözülmesini sağlamalılar.

Siyaset demişken...

Çatalca'da siyasetin genel siyaset ile şu kadar yakından uzaktan alakası yok. Bu konuyu bir daha ki köşe yazımda enine boyuna yazacağım. Bu ilçede ittifaklar konusu bir hayli değişik hal aldı. Az bekleyin.

Sayın Cumhurbaşkanım...

Ramazan Bayramında Çatalca Belediyesi önünde "Yollar yapılacak" dediniz ya hani. Vallahi bir metre yol bile yapılmadı. İBB'nin birkaç yaması ve Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı'nda birkaç tamirat hariç tek bir cm yol yapılmadı. Köy yolları tam bir facia haline geldi. Çatalca'nın tüm ana yollarında kullanılmak üzere hepimiz arazi aracı sahibi olmamız lazım. Ya da traktör almamız. Diyeceğim o ki Kurban Bayramı da geçti... Keşke bu bayram da gelseydi Cumhurbaşkanı da bir görseydi yine yolları...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi