Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Hele bi bitsin!

Çatalca belki de 20 yıl sonra ilk defa tam bir şantiye görünümünde. Vatandaş resmen isyan noktasında. Haksız da sayılmayız değil mi? Araba ile bir yerden bir yere gitmeyi bırakın, evinizin önünde gitmek bile adamı çileden çıkartır.

Tahta Köprü Sokakta aylardır demek az kalır, neredeyse iki senedir süren bir çalışma var. Devamında Çiftlik Sokak, en önemlisi de Öğretmen Evinin oradan İstikbal’e kadar olan Vezir Ferhatpaşa Caddesinde de uzun zamandır süren bir çalışma. Alt yapı çalışması. Bunun yanında Gökçeali Yolu tam bir perişanlık. Bunlar İstanbul Büyükşehir Belediyesi İşleri…

Gelelim Çatalca Belediyesi işlerine… Millet Bahçesi ve yer altı otopark çalışması sebebi ile Münih Sevi Caddesine bağlanan Şehitler Caddesi neredeyse iki senedir kapalı. Kaymakamlık önüne doğru gelmek isteyenler Münih Sevi Caddesi'ne girebilmek için Orman İşletme Müdürlüğü’nün hem yanında bulunan sokağı kullanıyordu. Orasının da asfaltını kırdılar, kazıdılar ve günlerdir oradan da giremiyorsunuz. Mecburen Öğretmen Nevzat Tekin Caddesi üzerinden İTO Ortaokulu istikametinde gidiyor ve Şair Necmettin Halil Onan Bulvarına Bağlanıyorsunuz. Münih Sevi Caddesine çıkabilmek tam bir zulüm oldu desek yeridir. Neyse oraya geldiniz, meydandan Karadeniz Caddesine yani köy minibüslerinin olduğu caddeye bağlandığınızda sizi tam bir Hindistan trafiği bekliyor. Devam ettiniz İstikbal’İn oraya geldiğiniz zaman sola dönüş yok gündüzleri. Topuklu’dan falan Çarşı içerisine gelebilirseniz ne ala. Çatalca Cumhuriyet Meydanında yapılan Ticaret Merkezine o gün beton atılıyor ise, eyvah ki ne eyvah… İki üç gün öncesine kadar da Mescit Sokak’ta BEDAŞ yer altı kablosu çalışması vardı. Orası da kapalı idi.

Anlattıklarım size Arap Saçı gibi geldi değil mi? İşte biz tam da bunu yaşıyoruz Çatalca’da yaşayanlar olarak.

Ama tüm bunlara rağmen Çatalca Merkezi alt yapı noktasında gerçekten büyük bir yatırım alıyor Büyükşehir Belediyesi tarafından. Kanal çalışmaları ve akabinde asfalt çalışmaları ile Çatalca’nın özellikle bozuk olan ara sokakları da ve caddeleri de elden geçmiş oluyor. İzzettin Kavşağı itibari ile ta ki meydana kadar sıfır asfaltımız var artık. Yine Şair Necmettin Halil Onan Bulvarı 10 numara oldu. Bir de aydınlatmalı komple elden geçse, vatandaşların karşıdan karşıya geçmesi noktasında sağlam bir çalışma yapılsa, yeme de yanında yat misali olacak!

Millet Bahçesi ve yer altı otoparkı da açıldığı an itibari ile Çatalca’nın merkezinde pek sorun kalmayacak. Mesela yer altı otoparkını iddia ediyorum Çatalca’nın yüzde 40’ı bilmiyor. Orada kaç araç olacak, belediye işletecek, meydanda tuvaletler olacak mı falan filan… Bir tepe bilinmez var. Tek, tek kalem kalem yazarım ama Çatalca Belediyesinin Basın Birimine ayıp etmiş oluruz. Belki bir gün kalem kalem neler olduğunu sizlere açıklayıcı bir haber yapma gereksinimi duyarlar. Yoksa ilk defa bir teknolojik aletle tanışmış hiçbir şey bilmeyen birisi gibi, boza boza, kendi çöze çöze de bulur bu millet.

Yalnız var ya Kaleiçi bambaşka bir ilçe gibi olmuş geceleri. Dersiniz ki Avrupa’nın falanca kentinin tarihi bir mahallesi. Herkese tavsiye diyorum. Herhangi bir gece, yürüyüş kıyafetleriniz ile o sokakları bir gezin. Biz arada sırada gezintiye çıkıyoruz. Yok böyle bir şey. Bir de şu tarihi yapıların restorasyonu yapılsa… Herkes her şeyi devletten beklemese… Orada ki bir çok yapının varlıklı ailelerde olduğunu düşününce inanın üzülüyorum.

Cevdet Barın Caddesi! Kaleiçi Eski Halk Bankasının Karşısındaki o Kahvehanelerin olduğu alan var, orası da çok güzel bir meydan olmuş. Kısacası demek istediğim şu;

Gezin! Çatalca’yı baştan aşağıya bir gezin. Arada hem teşekkür edin, hem de araba ile bir yerden bir yere gidemediğinizde küfür de edin.

Ne hep teşekkür olur, ne hep küfür! 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi