Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca'nın yüzde 80'i memnun

Çatalca 25 Ağustos’tan 30 Ağustos’a kadar Festival yaşadı. Çatalca Belediyesi 21.Erguvan Festivali Çatalca halkının büyük bir çoğunluğunun, hatırı sayılır anlamda çoğunluğun beğenisini kazandı.

2000’in üzerinde vatandaşımızın oy kullandığı ve her düşünceden insanın yer aldığını sosyal paylaşım ağındaki takipçilerimin oyları yüzde 80 memnuniyet olarak karşımıza çıktı.

Serdar Ortaç’ın performansını beğenmeyenler söz konusu. Haklı olabilirler! Ancak Serdar Ortaç gibi bir sanatçının şu geçtiği zorlu süreçte destekçisi olabilmek te güzel bir şey. Çatalca halkı olarak yıllarca kendisini sanata vermiş bir isme “ Seninleyiz” mesajını vermiş olmak bile bu ilçe halkının ne kadar yüce bir gönle sahip olduğunu gösterir. Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bu anlamda da halkımızın takdirini almış bulunmakta.

Sanatçılar konusunda çok fazla bir şey yazmanın anlamı yok. Doğru ve her anlamda, her kesime hitap eden bir sanatçı kadrosu seçimi oldu.

Stant düzenine gelirsek, bu zamana kadar ki tüm festivallerin içerisinde en düzenli stant alanı oluşturulmuştu. Kesinlikle bir ayrımcılık olarak düşünülmesin ama öncelik olarak stantların çoğunluğunu Çatalca esnafının oluşturması da beni bir hayli mutlu etti. Koca bir festival boyunca vatandaşımızın cebinden çıkacak olan paralar yine ilçemizde kaldı. Kendi esnafımız, kendi insanımız kazandı.

Konserler haricinde yapılan tüm etkinliklerde vatandaşımızın ilgi odağı oldu. Her birisi yoğun kalabalıklar ve katılım ile yapıldı.

He kusursuz diyebilir miyiz? Kusur ararsan Kadı kızında bile bulunur. Ben bu festivalde bir vatandaş olarak aradığım her şeyi buldum. Ve benim gibi düşünen bir yüzde 80’in olması da bu festivali kusursuza bir adım kala olarak yorumlatır.

Genç bir kardeşimizin konser başlamadan önce vefat etmiş olması hepimizi derinden üzmüştür. Yetkililerin açıklamasına ve doktor raporuna göre, kamera görüntülerine de bakıldığında kardeşimiz alanda rahatsızlanarak yürürken bir anda yere düşüyor. Başkan Mesut Üner, Kaymakam Erdoğan Turan Ermiş ve beraberindeki ekip acılı ailenin bizzat yanında oldu o akşam. Ben de hastaneye kaldırıldığı an itibari ile kardeşimizin ailesinin yanındaydım. Dediğim gibi hepimizi derinden üzen bir vefattı. Rabbim acılı ailesine büyük sabır versin. Kolay değil.

Bir de siyah giyinen adamlar konusu var tabi. Çok tepki çektiler. Lakin herkesin kaçırdığı bir konu var. Neden sadece SEFO’nun olduğu konser günü bu sorun yaşandı. Ben söyleyeyim. Tarihin en kalabalık konseri idi de ondan. Ben yıllardır her festivale giderim. Her festivali izlerim. Ama böylesi bir kalabalığı ilk defa görüyorum. Organizasyon firması tarafından getirilen korumlar da hali ile protokol falan , kimseyi tanımadığı için, ufaktan bazı sorunlar yaşanmış olabilir. Bence çok büyütülen bir hal aldı. Kaldı ki protokol üyeleri ve biz basının yaşadığı sıkıntıların ana nedeni korumalar haricinde protokolü tanıyan birilerini o kapılara konulmamış olmasıdır. Keşke yaşanmasaydı dediğim olayların başında bir tek bu konu geliyor. Çatalca halkını tanımayan korumaların vatandaşımız ile karşı karşıya gelmesi. Bunun haricinde inanın ben hiçbir aksilik görmedim demse yeridir.

Neyse yüzde 80’i bu halkın “Memnunum” diyor ise… Bize de “Güzel bir festivaldi” demek düşer.

Ellerinize sağlık, Kültü ve Sosyal İşler Müdürlüğü ve diğer tüm müdürlükler… Ellerine Sağlık Mesut Üner!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi