Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Tarihte bir ilk derken…

Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner göreve gelmeden önce hepiniz çok iyi hatırlayacaksınız, bizzat ben, ilçemizdeki hayırsever arkadaşlarım ile bir araya gelerek bu ilçenin vatandaşlarını ücretsiz olarak Anıtkabir’de Ata’mıza bugüne kadar hiç gitmemiş, ömründe hiç bu ziyarette bulunmamış vatandaşlarımızla ziyaret programı düzenlerdim. Bu etkinliği 6 sene sürdürdük çok şükür.

Pandemi başladıktan sonra ki süreçte bu gezilerimizi gerçekleştiremedik. Çünkü o süreçte hayırsever arkadaşlarım ile birlikte erzak, giyim ve benzeri yardım programlarına giriştik. Bir de yasaklar vardı. Daha sonra 2021 yılında Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner bir karar aldı ve her sene ilçe sınırlarındaki tüm okulların 12. sınıf öğrencileri için hiçbir ayrım yapmadan Anıtkabir’e, Ata’mızın ebedi istirahatgahına ziyaret programı düzenlemeye başladı. Geçen sene de gidildi, bu sene de… İlk sene 500’ün üzerinde, ikinci sene 500’ün üzerinde bu sene de 800’ün üzerinde lise son sınıf öğrencisiyle Atatürk’ün huzuruna ziyaret gerçekleştirildi.

Aslında çok doğru bir karar oldu. Her sene belli bir kesimi bu ziyaretlere götürürseniz, bunu gelenek haline getirirseniz, gerçekten bu işi kökten çözmüş olursunuz ve kısa bir gelecekte gitmemiş kimse kalmaz.

Şimdi gelelim “Tarihte ilk” cümleme. Ziyaretin bir gün öncesinde “Çatalca tarihinde bir ilk yaşanacak. Yarını bekleyin” dedim. Çünkü Çatalca Belediye Başkanlığı tarihinde ilk defa böylesi bir kalabalıkla, böylesi bir heyecanla ve ilk resmi çelenk sunma programı gerçekleştirdi.

Sabah 09.00’da açılıyor Anıtkabir. Yerinde takip ediyoruz tabi biz bu geziyi. Belediye Başkanı Mesut Üner yanımda. Heyecanı gözlerinden ve sesinden anlaşılıyor. Otobüsler birer birer geliyor Aslanlı Yol’un başladığı noktaya. Her gelen otobüsün öğrencilerine tek tek hoş geldiniz diyerek karşılıyor Mesut Başkan. Ama dedim ya heyecanını görün. Resmi program 9.30’da. Otobüslerin içeri girişlerinin geçe kalacağını gören öğrenciler, kapıdan koşa koşa geliyorlar merdivenlere. Görmeniz gerekti. O gençlerin heyecanını, mutluluğunu ne kadar anlatsam boş yani. Sonra Aslanlı Yol’un başında toplu bir fotoğraf aldıktan sonra, resmi törenin yapılacağı alana doğru gitmeye başladık. Aslanlı Yol’da o gençlerin yürüyüşlerini görmeliydiniz. Fotoğraflara da yansıdı tabiî ki.

Sonra resmi çelenk sunumu için Anıtkabir merdivenlerinin önüne geldik. Askerlerimizin Çatalca Belediyesi yazan o çelengi taşırken ki görüntüleri muhteşemdi. Çelenk önde, arkada Belediye Başkanı Mesut Üner ve onun arkasında 800’den fazla genç. Anıtkabir’deki herkes bu topluluğa bakıyor. Daha sonra içeri girdiğimizde mozoleye çelenk sunumu gerçekleşirken, herkesin duyguları gözlerinden okunuyor. Tabi bunları anlatırken bile ne kadar sevindiğimi bilemezsiniz. 10 Kasım’larda gittik yıllarca. Ama bir defa bile resmi bir program yapamadık. Hani neyi anlatmak istediğimi merak eden varsa, seneye bu organizasyon aynı şekilde gerçekleşir ise kendi imkanlarınız ile gelin ve sizler de görün oradaki atmosferi. O gençlerin Ata’mızı resmi bir programla ziyaret etmenin yaşattığı tüm duygularını, yaşadıkları anı görün inşallah.

Ben belki şu ana kadar yaşım kadar Anıtkabir’e gitmiş birisi olarak ilk defa böyle bir gururu, ilk defa böyle duyguyu yaşadım. Sizlere de aktarmak istedim. Bir gün olur da Mesut Üner Belediye Başkanlığından gidip bir başkası Belediye Başkanı olusa aman ha diyeyim aman! Sakın bu geleneksel Anıtkabir ziyareti programını rafa kaldırmasın…

Ruhun şad olsun ATAM!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi