Dünyanın değişim zamanı gelmedi mi?

Değerli okurlar başlıklar yazacağım. Birlikte yorumlayalım. Değişik yönleriyle düşünelim. Buradan dünyanın yaşadığı temel olumsuzluklara cevap arayalım.

-Amerika Birleşik Devletleri'nin dünya jandarmalığını onaylıyor musunuz?

-Rusya’nın Ukrayna davranışlarından memnun musunuz?

-İsrail’in davranışlarına ne diyorsunuz?

-Hamas’ın, İslam-i Cihad’ın, PKK, YPG ve benzerlerinin durumu hakkında ne düşünüyorsunuz?

-Biden, Putin, Erdoğan, Kılıçdaroğlu, Shhultz, Hamaney, Hizbullah, Sarı Çizmeli birisi vb hakkında neler düşünüyorsunuz? Bunlar bugün için daha kalsınlar mı diyorsunuz? Yoksa artık defolup gitsinler insanoğlu bu kahraman modellerinden bıktı mı diyorsunuz.

-Yaşatmaktan yana mısınız?

-Öldürmekten yana mısınız?

-Aç ve öksüz bırakmaktan yana vb misiniz?

-Yok; tok, sağlıklı, birlikte mutlu olmak isteyen, tüm insanlar kardeştir diyenlerden yana mısınız?

Bu sorulara cevap verecek akil, eğitimli, cahil, hangi sosyolojik sıfatla yaklaşırsanız yaklaşın hepsinin bir sinekle aramızda ki fark binde iki sevgili okurlar. Yani aynı canlılık özünü taşıyoruz. Ayni biyolojik karakterleri taşıyoruz.

-Bilimden mi, onun hayatımızı kolaylaştıran çözümlerinden yana mısınız?

-Adalet, eşitlik, mutluluk vb değerlerden yana mısınız?

-Olsun! Bırakalım ölsünler gitsin! Ritüellerinden yana mısınız?

Değerli okuyucular sübjektif bahaneler ile birbirimizi ayrıştırıyoruz. Yandaşımız oranın da mutlu oluyoruz ve bu durumları destekliyoruz. Din, ahlak, töre vb değerler bile bizi yola getiremiyor. Sevgili okurlar, gerçek kitaplı inananlara vahiyler (tanrı ile ilişkinin kurulduğu alanlar bu savaş alanları değil mi?) Çok değil 2 biin 300 yıllık serüvende yaklaşık 300’er yıllık aralıklar ile tanrının emirlerini elçileri aracılığı ile aldınız. Hangisinde öldürün mesajı var. Yoksa bize yanlış mı anlattınız? Ne kadar daha kandırılacağız. Bu yoldan çıkmanın nedeni ney? Hepimiz biliyoruz yeni hedeflerin nasıl şekil değiştirdiğini. Bilimin eriştiği her yeniliği, gücü, ellerine geçirmek için kullanıyorlar.

Bana göre en büyük haksızlıkların başını çeken ABD halkı, nasıl güdümleniyorsa o pozisyondan yana tavır koyuyor. Amerika'nın Irak ile başlayan, Suriye ile devam eden ve Filistin ile final yapan haksızlıklarından halkının çoğunluğunun haberi bile yok. Yakın Batı olarak yorumlayabileceğim Avrupa halkları da cılız birkaç reaksiyon dışında tutarlı hiçbir harekette bulunmuyor. Yahu insanlar, çocuklar ölüyor. Bu kadar duyarsızlık biz en gelişmiş canlıya yakışıyor mu? Hele ki Batı iki büyük savaş görmüşsün, acılar çekmişsin, tekrar mı yaşamak istiyorsun? Sizi, jandarmalık yapsın diye komisyon olarak verdikleriniz kurtaramaz. Aman bize bir şey olmasın. Ancak; Size de bir şey olmanın zamanı geldi. Geçiyor bile.

Bir avuç özgürlük insanı sadece İsrail’i değil herkesin canını bir gün yakacaktır. Bahaneleri de hazır. Çocukları ölüyor. Korkmalıyız. Silahın ne yapacağı belli olmaz. Japonya da görmediniz mi? Canlıların en küçük birimi bir hücreden milyon kat küçük bir atom ve ona ait ürünler ile nasıl bir enerji elde edildi. Onlar da bir gün yapacaklar. Onlarda onu kontrolsüz olarak kullanacaklar. Bu gezegene yazık etmeyelim.

Dün gece hastane bombalanması yazdıklarımı çöp etti. Dünya değişmeli. Hepimiz çöp olmayı hak ettik.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Yılmaz Arşivi