En kritik seçim ve Tekirdağ!

Yerel seçim de olsa muhalefet partileri ülkenin geleceğinde var olup olmayacaklarının göstergesi olacak bir seçim süreci yaşayacağız. Bu yerel panoramaya yerel seçimlerin katkısı ne olacak. Tekirdağ’ın geçmiş genel ve yerel seçimlerine bakmak yeterli. Öztrak hanedanının hiç yorulmadan, üretmeden yürüttüğü saltanat Tekirdağ halkının tembelliği de buna eklenince bu manzarayı son kez hatırlatmak borç oldu.

Değerli okuyucular, sorun iktidar blokunun durumu değil onlar genel seçimlerde aldıkları 45 bandında duruyorlar. Sorun yukarda ki hanedanın saltanat sürdürdüğü ve yarattığı nur topu kızı bu kez genel seçimde kullandığı ve olmayan meziyetlerini şimdi yerelde devam ettirecek olmasını manidar karşılamak çok anlamlı olmayacaktır. Dört seçim sadece isminin zikredildiği Hanım efendinin ne yapıp yapmayacağı, yaptıklarından anlaşılmıyor mu? Sağlık çalışanı olarak ve ilaveten cinsiyeti kadın olması dışında hangi kadın haklarında etkili olmuştur. Ülke de kadın bazı alanlarda yerlerde sürünüyor. Onun tuzu kuru ve böyle olması dışında yerel olarak ne yaratacak ki? Tekirdağ halkı böyle birinden hiçbir katkı beklemesin. Tekirdağ halkı kendisinden bu kritik dönem de ne bekleyecektir. Kendini tanıtımda bile kendisinden 20 yıl geride ki resimlerini kullanarak tanıtıyor. Bilboardlar Candan değil mal’dan esinti veriyor. Tekirdağ halkı bu saltanata ne diyecek hep birlikte göreceğiz.

Bir turizm, tarım ve maalesef ki İstanbul zengini kişilerin taşeronluğunu yaparak gelişen, göç alan, kirlenen, zehirlenen su kaynakları ile Trakya nın değil Avrupanın bile en tehlikeli-kirli şehri haline gelen Tekirdağ. Ne yapacaksınız? Mucizeleriniz ney? Maalesef gerçekten iyi, dürüst, çalışkan olması dışında kendisinin de başarılı olamadığı Sn K.Albayrak ağabeyimiz çok ama çok aranacak. Yukarıda ana hatları ile toparladığım üç önemli özelliğine ilaveler yapılamadı. Oysa tarım ürünleri çeşitliliği ülke düzeyindeydi. Avrupa-Dünya düzeyine çıkarılmalıydı. Uzun süren din bağnazlığı ile gelişemeyen bağcılık başta olmak üzere, hayvancılık ve süt ürünleri özel sektörün çabaları ile kırk’ın üzerinde süt ürünleri yaratıldı. Yüz ölçümü Trakya kadar olan Hollanda da 10 yıl önce 240 çeşit süt ürünü çeşitliliği vardı. Bu ülkenin bitki örtüsü çeşitliliği Türkiyenin çok gerisinde. Dr hanıma sesleniyorum. Sadece Marmara bölgesinde 45 farklı bitkinin ilaç yapımında kullanıldığını biliyor mu? Benzer şekilde; parfüm ve benzeri sanayii de kullanılanlar var. Tekirdağ’a yazık oldu. Halkına da ayıp oldu. Bur da hala Hanedan grubunun etkileri mi var. Doğrusu çok kişi merak ediyor.

Muhalefet partileri kendi iç çekişmeleri ile uğraşırken zaman hep aktı. Akmaya devam ediyor. Tıpkı yaşam gibi. Tekirdağ’ında kaderi buna benzetiliyor. Buna sebep olanlar silinmeli ve çocuklarımızı bari kurtaralım. Genel seçim de yaratılan ve hızla sönen seçim kazanma süreci maalesef yerelde de devam edeceğe benziyor. Seçimler iyi, doğru, başarılı olmanın yarışı olduğu hizmet kulvarlarıdır. Genel seçimde neyi kaybettiklerinin bile farkına varmamışlar ki dört, beş, altıncı kez kaybedenler tekrar deneniyor. Tekirdağ sıradanlaştırılıyor. Halkımızın da suçu yok mu? Çok var. Mevcut başarısızlıkları başın da gelen: Ekonomi, hukuk, kadın hakları, demokrasi, eğitim, din bağnazlığının bu halinden sizde sorumlusunuz. Örneğin çiftçi her konu da mağdur. Son günlerin TV da seyrettiğimiz Almanya nın çiftçisi neler yapıyor. Kırkbin köyü olan Türkiye ve her köyünde il ve ilçeler hariç her köyde 20 traktör olsa 2 milyon üzeri çiftçi ailesi var. Bulunduğunuz alanın yolunu on dakika kapatsanız nasıl ses getirirsiniz. Bu bir terör propoganda sı değil demokratik hatırlatma olacaktır. Bu duruma düşmemizin bir nedeni olan terörle mücadelenin de panzehiri olacaktır.

Yeni seçimler, yeni adaylar hepimiz için hayırlı olsun.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nail Yılmaz Arşivi