Bahadır Sügür

Bahadır Sügür

Çatalca bir başka!

Belki de tarihinde ilk defa bu kadar katılım olmuştur. Adaylar, mevcut başkan Öner Erbil ve yönetimi, Murat Ergün ve ekibi, Mutlu Kurtaran ve ekibi, Sevda Günay ve ekibi… O kadar çok esnaf gezdiler ki, esnaflar da ayrıca memnun kaldı bu işten. Ve tam bir sevgi, saygı ve nezaket içerisinde bir seçim atmosferi oldu. Hele seçim sonrasındaki görüntü. Tek kelime ile muhteşemdi. Bütün adayları tebrik ediyorum. Tam bir Çatalca Portresi çıkarttılar ortaya.  

Dün ise Ziraat Odası seçimi vardı. Onda da tek liste aday. Hali ile mevcut oda başkanı Seyit Çetin bir dönem daha devam… Onları da kutluyoruz. Bu odanın da seçimi asıl delege seçimlerinde gerçekleşiyor. Mahalle mahalle yapılan seçimler benim tabirimle 10 numara gerçekleşti. Hır gür, hiçbir şey yok. Yine bir Çatalca Portresi… 
Ve şimdi bu hafta Perşembe günü Muhtarlar Derneği Başkanlığı seçimi var. Bildiğimiz iki aday var. Kendi aralarında bir seçim. Derneğe üye olan muhtarlarımız oy kullanacak. 39 muhtar! Bir başkan ve yönetim seçecekler. Onlara da şimdiden hayırlı ve uğurlu olsun. 

Gelelim sorunlara… 

Vatandaşın özellikle kaldırımlar konusunda şikayetleri geliyor, bizzat tarafıma. Kimi sosyal paylaşım üzerinden, kimi de yolda yürürken. 
Ama ondan önce şunu hatırlatmak isterim ki, bundan üç yıl öncesine kadar gelen şikayetler “ Kaldırımlarda yürüyemiyoruz, kaldırım yok bu ilçede” şeklinde idi.  Hem de öyle böyle şikayetler değil. 
Ve bugüne gelelim. Kaldırımlar çok geniş oldu. Arabalarımızı park edecek yer bulamıyoruz. Bu işte bir ayarsızlık var. Aslında bazı nokta atışı yerler konusunda vatandaşın haklı olduğu yerler var. Yok değil. Lakin bunu genelleştirir isek, geçmişte hiç kaldırımı yok denecek kadar olan bir Çatalca’da bugün yapılan kaldırımlar alkışlık.  Asıl şimdi göreceğiz. Cumhuriyet Meydanımızın altına yapılan 300 araçlık otopark rahatlatacak mı? Eğer bu otopark boş kalıp ta hala ilçede çift sıra parklanmalar oluyor ise, bu noktada da ilçe trafik ekipleri harekete geçmeli. Ve gördükleri her bir yanlış parklanmaya cezai işlem uygulamalı. Hatta çekici bile faaliyete geçmeli. Perşembe pazarının olduğu Mehmetçik Meydanında 1000 araçlık otopark, 300’de meydan altı otopark. 1300 araçlık otopark bu ilçeye yetmiyor ise vallahi sorun biz vatandaşların demektir. 
Atatürk Caddesi de dahil olmak üzere tüm ana arterlerimiz ve bir çok ara sokağımız derhal elden geçmeli. Hem de derhal. Yollar resmen içler acısı. Bana göre Belediye Başkanı Mesut Üner’in ilk önceliği artık bu olmalı. İlçe içerisinde tarlada gezer gibi araba kullanıyoruz. 

Ve ikinci öncelik ise Perşembe Pazarının artık tüm görüşmelerini ve pazarcılarla diyaloğu Çatalca Belediye Başkanı Mesut Üner kendisi sağlamalı. Görünen o ki artık Pazarcılar muhatap olarak sadece ve sadece Belediye Başkanını tanıyacaklar. Ben yaptım oldu ile bşr Pazar bir gecede bir başka yere taşınamaz. Kimlerin aklına uyuyor ise Mesut Üner, yine o pratik zekası ile bu sorunu çözebileceğini anlamalı ve bu sorunu kökten çözmelidir. Geçtiğimiz Perşembe Pazar alışverişimi yaparken ben bile “ Bunlar adamı delirtir” dedim. Standartlarda ben Pazar alışverişimi 20 dakikada bitiren birisi olarak 1,5 saat deli divane gibi dolandım. Dolanırken vatandaşın “ Bu ne rezalet Bahadır Bey” serzenişleri ile karşılaştım. İşin özü şu ki artık bu konuyu sadece ve sadece daha önceden de söylediğim gibi Mesut Üner’in çözeceğini düşünüyorum. El atmalı ve tüm kararları Pazarcıların seçecekleri 5-10 temsilci ile birlikte almalı. Yoksa olan ne pazarcıya, ne belediyeye, biz vatandaşlara oluyor. 
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bahadır Sügür Arşivi