Küçükçekmece'deki 'sembol' olayında iki isim görevinden uzaklaştırıldı

Küçükçekmece'deki 'sembol' olayında iki isim görevinden uzaklaştırıldı
Küçükçekmece'deki Atatürk çocuk parkında terör örgütü sembollerini andıran görsellerin kullanmasıyla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul Valiliği, Küçükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı'yı sorumlu kabul ederek görevlerinden uzaklaştırdı

İstasyon Mahallesi’nde bulunan Atatürk Parkı'nda tamamlanan yenileme çalışmaları neticesinde bazı yer döşemelerinde "PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanıldığı yönündeki ihbar, şikayet ve mahallinde yapılan tespitler üzerine” soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmaya konu olan semboller belediye ekipleri tarafından sökülmüştü. Döşemeler kaldırılırken İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Parkın yenilenmesiyle ilgili işlemlerden sorumlu olduğu tespit edilen Küçükçekmece Belediyesi Başkan Yardımcısı Süleyman Gevezoğlu ile Park ve Bahçeler Müdürü Şerafettin Mataracı, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137. vd. maddeleri gereğince, görevi başında kalmalarında sakınca görüldüğünden, Valiliğimizce görevinden uzaklaştırılmıştır" denildi.

PKK'YI KINARKEN HDP'Yİ İNCİTMEYELİM!

Tartışılan parkla ilgili ilk açıklamayı Damga'ya yapan Belediye Başkanı Kemal Çebi, İBB Meclisi'nde AK Parti Grubu'nun gündeme getirmesi üzerine yeni bir açıklama yaptı. "Benim geldiğim topraklardan PKK henüz geçmemiştir" diyen Çebi, "Bir parkta sadece sarı renginden dolayı ve Türkiye’nin her yerinde bulunan bir yıldızdan dolayı böyle bir algı yaratılmasını en hafif tabiriyle insafsız buluyorum" ifadelerini kullandı. CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı ise "PKK’ya karşı duruşumuz nettir. PKK hain bir terör örgütüdür. PKK'yı kınarken HDP'yi ya da Kürt kökenli vatandaşlarımızı incitecek sözler söylenmesi ise doğru değil. Hepimiz bu ülkeyi seviyoruz. İBB'de İstanbul halkına hizmeti konuşmalıyız" açıklamasında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.